Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Starea drumurilor judetene 28.02.2018

Starea drumurilor judetene 28.02.2018
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ 


Informare de presa   
Ref. Nu exista drumuri judetene blocate sau inchise. La nivelul judetului Cluj se circula in conditii specifice de iarna


     Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic in legatura cu faptul ca, in cursul diminetii de miercuri, 28 februarie a.c., pe raza judetului Cluj nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier, circulatia desfasurandu-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, in conditii specifice de iarna.
     In acest context, se recomanda participantilor la trafic sa adapteze modul de conducere si viteza de circulatie la conditiile de drum precum si dotarea autovehiculelor, in mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarna.
     Din cauza precipitatiilor sub forma de ninsoare cazute in ultimele 24 de ore, dar si a temperaturilor negative, de pana la -12 grade Celsius, mai multe drumuri judetene au fost afectate de stratul de zapada depus si, sau, de polei.
     In acest context, pentru asigurarea unor conditii optime de circulatie, in cursul zilei de marti, 27 februarie a.c., s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 68 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene situate pe raza Loturilor 1 si 3 - zona Huedin – Gilau si, respectiv, zona Gherla – Dej. Interventia a fost realizata cu ajutorul a 31 de utilaje si a fost folosita o cantitate de 564 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 si 3, la aceasta ora se actioneaza, inclusiv prin revizii, pe 37 de drumuri judetene, cu 21 de utilaje.
     De asemenea, pe drumurile judetene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, in cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 25 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene, cu 13 utilaje, fiind folosita o cantitate de 490 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. La aceasta ora, pe raza Lotului 2 se actioneaza pe 12 drumuri judetene, cu 8 utilaje.
     In continuare, se actioneaza cu utilaje cu lama pentru curatarea zapezii de pe carosabil si cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectueaza revizii pe mai multe drumuri judetene pentru verificarea starii partii carosabile, urmand sa se actioneze in caz de necesitate.
Consiliul Judetean reaminteste participantilor la trafic faptul ca, potrivit legii, acesta administreaza doar drumurile judetene, de a caror deszapezire este si responsabil. In acest context, toti cei care se confrunta cu probleme sau au nemultumiri referitoarea la modul in care s-a actionat pentru deszapezirea unor drumuri nationale sau comunale, sunt rugati sa se adreseze Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, respectiv Primariilor in administrarea carora se afla respectivele drumuri.

Biroul de presa
28 februarie 2018