Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Starea drumurilor judetene 27.02.2018

Starea drumurilor judetene 27.02.2018
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ 

Informare de presa   
Ref. Ninsoarea cazuta in cursul noptii nu a cauzat inchideri de drumuri judetene pe raza judetului Cluj     Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic in legatura cu faptul ca, in cursul diminetii de marti, 27 februarie, pe raza judetului Cluj nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier, circulatia desfasurandu-se in conditii specifice de iarna.
     Din cauza precipitatiilor masive sub forma de ninsoare cazute in ultimele 24 de ore, dar si a temperaturilor negative, de pana la -11 grade Celsius, unele drumuri judetene au fost acoperite de un strat consistent de zapada sau au fost afectate de fenomenul de polei.
     In acest context, pentru asigurarea unor conditii optime de circulatie, in cursul zilei de luni, 26 februarie, s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 38 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene situate pe raza Loturilor 1 si 3 - zona Huedin – Gilau si, respectiv, zona Gherla – Dej. Interventia a fost realizata cu ajutorul a 18 utilaje si a fost folosita o cantitate de 222 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 si 3, la aceasta ora, se actioneaza, inclusiv prin revizii, pe 39 de drumuri judetene, cu 22 de utilaje.
     De asemenea, pe drumurile judetene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, in cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 15 drumuri sau sectoare de drumuri judetene, cu 12 utilaje, fiind folosita o cantitate de 374 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. La aceasta ora, pe raza Lotului 2 se actioneaza  pe 15 drumuri judetene, cu 11 utilaje.
     In continuare, se actioneaza cu utilaje cu lama pentru curatarea zapezii de pe carosabil si cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectueaza revizii pe toate drumurile judetene pentru verificarea starii partii carosabile, urmand sa se actioneze in caz de necesitate.

Biroul de presa
27 februarie 2018