Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Starea drumurilor judetene 23.03.2018

Starea drumurilor judetene 23.03.2018


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
   
Ref. La nivelul judetului nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier


     Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic in legatura cu faptul ca, in cursul diminetii zilei de vineri, 23 martie a.c., pe raza judetului Cluj nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier, circulatia desfasurandu-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, in conditii specifice de iarna.
     In acest context, se recomanda participantilor la trafic sa adapteze modul de conducere si viteza de circulatie la conditiile de drum precum si dotarea autovehiculelor, in mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarna.
     Din cauza precipitatiilor sub forma ninsoare cazute in ultimele ore, dar si a temperaturilor negative, mai multe drumuri judetene au fost afectate de stratul de zapada depus si, sau, de polei.
     Pentru asigurarea unor conditii optime de circulatie, in cursul zilei de joi, 22 martie a.c., s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 41 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene situate pe raza Loturilor 1 si 3 - zona Huedin – Gilau si, respectiv, zona Gherla – Dej. Interventia a fost realizata cu ajutorul a 18 utilaje si a fost folosita o cantitate de 125 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 si 3, la aceasta ora, se actioneaza, inclusiv prin revizii, pe 21 de drumuri judetene, cu 11 utilaje.
     De asemenea, pe drumurile judetene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, in cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judetene, cu 7 utilaje, fiind  folosita o cantitate de 96 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. La aceasta ora, pe raza Lotului 2 se actioneaza pe 3 drumuri judetene, cu un utilaj.
     In continuare, se actioneaza cu utilaje cu lama pentru curatarea zapezii de pe carosabil si cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectueaza revizii pe mai multe drumuri judetene pentru verificarea starii partii carosabile, urmand sa se actioneze in caz de necesitate.

Biroul de presa
23 martie 2018