Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Starea drumurilor judetene 20.03.2018

Starea drumurilor judetene 20.03.2018


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa   
Ref. La nivelul judetului Cluj se actioneaza pe 50 de drumuri judetene cu 38 de utilaje


     Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic in legatura cu faptul ca, in cursul diminetii zilei de marti, 20 martie a.c., pe raza judetului Cluj nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier, circulatia desfasurandu-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, in conditii specifice de iarna.
     In acest context, se recomanda participantilor la trafic sa adapteze modul de conducere si viteza de circulatie la conditiile de drum precum si dotarea autovehiculelor, in mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarna.
     Din cauza precipitatiilor sub forma ninsoare cazute in ultimele 12 de ore, dar si a temperaturilor negative, mai multe drumuri judetene au fost afectate de stratul de zapada depus si, sau, de polei.
     Pentru asigurarea unor conditii optime de circulatie, in cursul zilei de luni, 19 martie a.c, s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 33 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene situate pe raza Loturilor 1 si 3 - zona Huedin – Gilau si, respectiv, zona Gherla – Dej. Interventia a fost realizata cu ajutorul a 15 utilaje si a fost folosita o cantitate de 63 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 si 3, la aceasta ora, se actioneaza, inclusiv prin revizii, pe 37 de drumuri judetene, cu 28 de utilaje.
     De asemenea, pe drumurile judetene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, in cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe un drum judetean, cu 2 utilaje, fiind  folosita o cantitate de 15 tone de material antiderapant, inclusiv sare. La aceasta ora, pe raza Lotului 2 se actioneaza, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judetene, cu 10 utilaje.
     In continuare, se actioneaza cu utilaje cu lama pentru curatarea zapezii de pe carosabil si cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectueaza revizii pe mai multe drumuri judetene pentru verificarea starii partii carosabile, urmand sa se actioneze in caz de necesitate.
     Consiliul Judetean reaminteste participantilor la trafic faptul ca, potrivit legii, acesta administreaza doar drumurile judetene, de a caror deszapezire este si responsabil. In acest context, toti cei care se confrunta cu probleme sau au nemultumiri referitoarea la modul in care s-a actionat pentru deszapezirea unor drumuri nationale sau comunale, sunt rugati sa se adreseze Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, respectiv Primariilor in administrarea carora se afla respectivele drumuri

Biroul de presa
20 martie 2018