Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Starea drumurilor judetene 19.03.2018

Starea drumurilor judetene 19.03.2018

 

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa   
Ref. La nivelul judetului Cluj nu exista drumuri judetene inchise sau blocate


     Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic in legatura cu faptul ca, in cursul diminetii zilei de luni, 19 martie, pe raza judetului Cluj nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier, dar in unele zone circulatia este ingreunata din cauza precipitatiilor sub forma de lapovita si ninsoare si a fenomenului de polei. In acest context, se recomanda adaptarea modului de conducere si a vitezei de circulatie la conditiile de drum, precum si dotarea autovehiculelor, in mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarna.
     Precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare cazute in ultimele 12 ore, desi reduse din punct de vedere cantitativ, precum si temperaturile sub zero grade Celsius inregistrate, au afectat mai multe drumuri judetene, mai ales in zona de munte.
     Astfel, pentru asigurarea unor conditii optime de circulatie, in cursul zilei de ieri, 18 martie, s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judetene situate pe raza Loturilor 1 si 3 - zona Huedin – Gilau si, respectiv, zona Gherla – Dej. Interventia a fost realizata cu ajutorul a sapte utilaje si a fost folosita o cantitate de 27 de tone de material antiderapant. Tot pe raza Loturilor 1 si 3, la aceasta ora, se actioneaza, inclusiv prin revizii, pe 18 drumuri judetene, cu noua utilaje.
     Pe raza Lotului 2 - zona Turda, in cursul acestei dimineti se actioneaza pe un singur drum judetean, respectiv DJ 107R Baisoara – Muntele Baisorii – Muntele Mare, cu doua utilaje.
     In continuare, se actioneaza cu utilaje cu lama pentru curatarea zapezii de pe carosabil si cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectueaza revizii pe mai multe drumuri judetene pentru verificarea starii partii carosabile, urmand sa se actioneze in caz de necesitate.
     Consiliul Judetean reaminteste participantilor la trafic faptul ca, potrivit legii, acesta administreaza doar drumurile judetene, de a caror deszapezire este si responsabil. In acest context, toti cei care se confrunta cu probleme sau au nemultumiri referitoarea la modul in care se actioneaza pentru deszapezirea unor drumuri nationale sau comunale, sunt rugati sa se adreseze Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, respectiv Primariilor in administrarea carora se afla respectivele drumuri.

Biroul de presa
19 martie 2018