Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Starea drumurilor judetene 19.01.2018

Starea drumurilor judetene 19.01.2018
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ 

Informare de presa   
Ref. Nu mai putin de 94 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene pe care s-a intervenit pentru combaterea poleiului sau a ghetusului


     Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic in legatura cu faptul ca, in cursul diminetii de vineri, 19 ianuarie, pe raza judetului Cluj nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier, circulatia desfasurandu-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, in conditii specifice de iarna.
     Precipitatiile cazute sub forma de ninsoare in ultimele 24 de ore au fost abundente mai ales in zona de munte, iar din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius unele drumuri judetene au fost afectate si de fenomenul de polei. In acest context, pentru asigurarea unor conditii optime de circulatie, in cursul zilei de joi, 18 ianuarie, s-a intervenit pe nu mai putin de 80 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene situate pe raza Loturilor 1 si 3 - zona Huedin – Gilau si, respectiv, zona Gherla – Dej. Interventia a fost realizata cu ajutorul a 32 de utilaje, fiind folosita pentru combaterea poleiului si a ghetusului o cantitate de 420 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 si 3, la aceasta ora, se actioneaza pe 50 de drumuri judetene, cu 35 de utilaje.
     De asemenea, pe drumurile judetene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, in cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 14 drumuri sau sectoare de drumuri judetene, cu 8 utilaje, fiind  folosita o cantitate de 150 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. In cursul acestei dimineti, pe raza Lotului 2 se actiona pe 8 drumuri judetene, cu 5 utilaje.
     In continuare, se efectueaza revizii pe mai multe drumuri judetene pentru verificarea starii partii carosabile, urmand sa se actioneze in caz de necesitate.

Biroul de presa
19 ianuarie 2018