Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Starea drumurilor judetene 07.02.2018

Starea drumurilor judetene 07.02.2018CONSILIUL JUDETEAN CLUJ 

Informare de presa   
Ref. Interventii pentru combaterea poleiului pe drumurile judetene


     Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic in legatura cu faptul ca, in cursul diminetii de miercuri, 7 februarie, pe raza judetului Cluj nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier, circulatia desfasurandu-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, in conditii specifice de iarna.
     In ultimele 24 de ore precipitatiile cazute sub forma de ninsoare au fost nesemnificative, dar din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius, unele drumuri judetene au fost afectate de fenomenul de polei. In acest context, pentru asigurarea unor conditii optime de circulatie, in cursul zilei de marti, 6 februarie, s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe nu mai putin de 62 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene situate pe raza Loturilor 1 si 3 - zona Huedin – Gilau si, respectiv, zona Gherla – Dej. Interventia a fost realizata cu ajutorul a 33 de utilaje, fiind folosita pentru combaterea poleiului si a ghetusului o cantitate de 317 tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 si 3, la aceasta ora, se actioneaza pe 6 drumuri judetene, cu 3 utilaje.
     De asemenea, pe drumurile judetene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, in cursul zilei de ieri s-a intervenit (inclusiv revizii) pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judetene. Actiunile au fost realizate cu 8 utilaje, fiind  folosita o cantitate de 221 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. In cursul acestei dimineti, pe raza Lotului 2 se actiona pe 6 drumuri judetene, cu un singur utilaj.
     In continuare, se efectueaza revizii pe mai multe drumuri judetene pentru verificarea starii partii carosabile, urmand sa se actioneze in caz de necesitate.

Biroul de presa
7 februarie 2018