Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Starea drumurilor judetene 01.03.2018

Starea drumurilor judetene 01.03.2018


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ 


Informare de presa   
Ref. La nivelul judetului nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier


     Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic in legatura cu faptul ca, in cursul diminetii zilei de joi, 1 martie a.c., pe raza judetului Cluj nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier, circulatia desfasurandu-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, in conditii specifice de iarna.
      In acest context, se recomanda participantilor la trafic sa adapteze modul de conducere si viteza de circulatie la conditiile de drum precum si dotarea autovehiculelor, in mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarna.
     Din cauza precipitatiilor sub forma ninsoare cazute in ultimele 24 de ore, dar si a temperaturilor negative, de pana la -17 grade Celsius, mai multe drumuri judetene au fost afectate de stratul de zapada depus si, sau, de polei.
     In acest context, pentru asigurarea unor conditii optime de circulatie, in cursul zilei de miercuri, 28 februarie a.c., s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 70 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene situate pe raza Loturilor 1 si 3 - zona Huedin – Gilau si, respectiv, zona Gherla – Dej. Interventia a fost realizata cu ajutorul a 29 de utilaje si a fost folosita o cantitate de 441,8 tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 si 3, la aceasta ora, se actioneaza, inclusiv prin revizii, pe 27 de drumuri judetene, cu 14 utilaje.
      De asemenea, pe drumurile judetene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, in cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 18 drumuri sau sectoare de drumuri judetene, cu 11 utilaje, fiind folosita o cantitate de 376 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. La aceasta ora, pe raza Lotului 2 se actioneaza pe 13 drumuri judetene, cu 9 utilaje.
     In continuare, se actioneaza cu utilaje cu lama pentru curatarea zapezii de pe carosabil si cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectueaza revizii pe mai multe drumuri judetene pentru verificarea starii partii carosabile, urmand sa se actioneze in caz de necesitate.
     Consiliul Judetean reaminteste participantilor la trafic faptul ca, potrivit legii, acesta administreaza doar drumurile judetene, de a caror deszapezire este si responsabil. In acest context, toti cei care se confrunta cu probleme sau au nemultumiri referitoarea la modul in care s-a actionat pentru deszapezirea unor drumuri nationale sau comunale, sunt rugati sa se adreseze Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, respectiv Primariilor in administrarea carora se afla respectivele drumuri.

Biroul de presa
1 martie 2018