Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sprijin pentru actualizare P.U.G. comune

Sprijin pentru actualizare P.U.G. comune


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Sprijin pentru actualizarea planurilor urbanistice generale ale comunelor clujene     Planurile urbanistice generale (P.U.G.) si regulamentele locale de urbanism (R.L.U.)  ale 31 de comune clujene vor fi actualizate in urma semnarii de catre Consiliul Judetean Cluj a unui act aditional la contractul incheiat in acest sens cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Prin intermediul acestui act aditional, suma initial alocata a fost suplimentata cu 200.000 de lei.
     Astfel, valoarea totala alocata judetului Cluj pentru elaborarea si/sau reactualizarea P.U.G.-urilor si R.L.U.-urilor celor 31 de comune clujene este de 980.612,38 lei,  termenul de finalizare a documentatiilor fiind 31 decembrie 2018.
     „Actualizarea de catre comunele clujene, cu ajutorul acestor fonduri, a documentatiilor de urbanism, va contribui esential la intrarea in normalitate si la dezvoltarea localitatilor intr-un mod logic si integrat. La fel ca si in momentul de fata, vom continua sa acordam asistenta de specialitate tuturor comunelor, atat celor care nu detin specialisti cat si celor care vor solicita ajutorul directiei noastre de urbanism”, a declarat domnul Alin Tise.
     Potrivit legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, toate localitatile din Romania trebuie sa detina planuri urbanistice generale si regulamente locale de urbanism. Activitatea de elaborare a P.U.G.-urilor reprezinta o activitate continua, acest tip de document avand un termen de valabilitate de 5-10 ani, cu exceptia cazurilor in care s-au produs efecte cu impact puternic asupra dezvoltarii localitatii (modificarea limitei administrativ-teritoriale, prevederea unor noi obiective de interes national - autostrazi, cai ferate, obiective de utilitate publica cu impact major, dezastre naturale, etc.), caz in care actualizarea se poate face inainte de expirarea termenului prevazut.
   
     
Biroul de presa
19 decembrie 2017Anexa

Lista celor 31 de comune clujene, impreuna cu sumele pe care le vor primi in vederea intocmirii documentatilor de urbanism