Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sprijin financiar inlaturare efecte calamitati

Sprijin financiar inlaturare efecte calamitati

 

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Sprijin financiar din bugetul Consiliului Judetean pentru înlăturarea efectelor calamitătilor naturale

  

            Plenul Consiliului Judetean Cluj va dezbate în cadrul sedintei ordinare de luni, 30 octombrie 2017, un proiect de hotărâre ce vizează acordarea de sprijin financiar pentru opt comune precum si pentru orasul Huedin, în vederea înlăturării efectelor negative ale fenomenelor meteorologice extreme care au lovit judetul în ultima perioadă.

            Initiat de presedintele Alin Tise, proiectul propune alocarea, din fondul de rezervă al bugetului Consiliului Judetean, a sumei totale de 244.000 lei pentru eliminarea efectelor fenomenelor periculoase produse preponderent în luna septembrie dar si în lunile mai si iunie 2017.

            E o măsură pe care o consider a fi mai mult decât necesară si utilă pentru că acesta este rolul nostru, de a veni în sprijinul comunitătilor locale aflate în dificultate. Scopul acestui ajutor financiar este acela de a readuce la starea initială obiectivele de interes public afectate semnificativ de natura dezlăntuită, astfel încât clujenii să se poată bucura de ele în mod normal”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            Astfel, comunei Căseiu se propune a-i fi alocată suma de 4.000 de lei pentru plata reparatiilor efectuate la acoperisurile scolilor generale din satele Urisor si Coplean în timp ce comuna Vad va primi 30.000 de lei pentru reparatia acoperisurilor căminelor culturale, respectiv a clădirilor în care functionează after-school-ul si grădinita din localitate. Aceeasi sumă, de 30.000 de lei, o va primi si comuna Gilău pentru decontarea lucrărilor de reparatii la acoperisurile mai multor obiective de interes, respectiv căminele culturale din Gilău si Somesul Rece, spitalul vechi, grădinita nouă, internatul si clădirea terenului de fotbal din localitatea Gilău.

Primăria Comunei Cuzdrioara va primi si ea suma de 30.000 de lei pentru înlăturarea efectelor negative produse la obiectivul de investitii „Modernizare si reabilitare cămin cultural Cuzdrioara, judetul Cluj”. La rândul ei, comunei Săcuieu îi va fi alocată suma de 30.000 de lei pentru plata lucrărilor de refacere a sistemului rutier afectat, de consolidare a drumului comunal DC129, de regularizare a Văii Lupului, precum si de refacere a ulitelor sătesti afectate din satul Rogojel.

Comunele Negreni si Mărisel vor primi si ele sume de câte 30.000 de lei fiecare pentru remedierea infrastructurii rutiere locale afectate în urma fenomenelor meteorologie violente. Tot 30.000 lei va primi si Primăria comunei Recea Cristur în vederea înlăturării pagubelor produse clădirii acestei institutii, afectate de un incendiu.

Nu în ultimul rând, orasului Huedin îi va fi alocată suma de 30.000 lei pentru refacerea parcului din localitate distrus în proportie de aproximativ 70%, a indicatoarelor rutiere, a cosurilor de gunoi, precum si a totemurilor de la intrările în oras.

 

Biroul de presă

27 octombrie 2017