Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Spitalul Militar Cluj - 95 de ani de la infiintare

Spitalul Militar Cluj - 95 de ani de la infiintare

                                                                       

                                  CONSILIUL JUDEŢEAN  CLUJ 

 

 

Comunicat de presă

Ref. Spitalul Militar Cluj – 95 de ani de la înfiinţare 

 

            Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Vakar Istvan, a participat joi, 18 septembrie 2014, la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca la ceremonialul prilejuit de aniversarea a „95 de ani de Tradiţie Medicală Militară Clujeană”.

            Cu acest prilej, în numele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan a înmânat conducerii prestigioasei unităţi medicale clujene o diplomă de excelenţă pentru „modul de excepţie în care a îndeplinit, pe parcursul a peste nouă decenii de activitate, nobila misiune care i-a fost încredinţată, de salvare a celui mai de preţ drept al oricărei fiinţe umane – dreptul la viaţă, precum şi pentru serviciile medicale de înalt nivel calitativ pe care le-a asigurat cetăţenilor judeţului Cluj şi nu numai. Miile de persoane salvate, în cei 95 de ani de existenţă, reprezintă dovada incontestabilă a profesionalismului şi dăruirii personalului Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Constantin Papilian”, precum şi a constantei preocupări  pentru creşterea calităţii actului medical”

            Reamintim în acest context faptul că, deşi nu face parte din lista celor cinci unităţi sanitare preluate de Consiliul Judeţean Cluj în anul 2010 şi nici din lista celor 10 spitale clujene finanţate din bugetul judeţului începând cu anul 2002, forul administrativ judeţean a alocat Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian”, de-a lungul timpului, fonduri consistente care au permis, printre altele, renovarea şi modernizarea saloanelor precum şi dotarea acestora cu grupuri sanitare proprii. În acest context merită a fi amintită inclusiv investiţia realizată de Consiliul Judeţean Cluj şi finalizată în cursul lunii august 2014 care a vizat Secţia de Oftalmologie a spitalului, lucrările de reabilitare şi modernizare a acesteia fiind finanţate în proporţie de peste 90% (140.000 lei) din bugetul judeţului.

Biroul de presă

18.09.2014