Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Spitalul de Recuperare a obtinut acreditarea

Spitalul de Recuperare a obtinut acreditarea

                                                                    
                             CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Singurul spital de recuperare din Transilvania a obtinut acreditarea cu un punctaj record     Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate sanitara care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a obtinut din partea Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate certificatul de acreditare. Documentul atesta faptul ca entitatea medicala indeplineste standardele de acordare a ingrijirilor medicale, astfel incat sa satisfaca atat asteptarile pacientilor cat si cerintele specifice sistemului de sanatate.
     Astfel, conform Ordinului Ministrului Sanatatii, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a fost incadrat in categoria II, subcategoria II M pentru unitatile cu monospecialitate, atestare care dovedeste un inalt standard de competenta si un grad sporit de dotare cu aparatura si echipamente medicale, precum si de incadrare cu resurse umane. In acelasi timp, aceasta certificare reflecta faptul ca entitatea sanitara furnizeaza servicii medicale cu nivel ridicat de complexitate in domeniul sau de activitate, deservind nu doar populatia judetului ci si pacienti proveniti din aproape intreaga tara.
     Aflata la primul ciclu de acreditare, institutia spitaliceasca a obtinut un punctaj de 96,70%, principalele puncte forte apreciate de membrii comisiei fiind reprezentate de oferta multidisciplinara de servicii medicale eficiente, eficace si de calitate, precum si de infrastructura reabilitata si dotarea cu echipamente medicale si nemedicale performante care constituie conditia necesara pentru asigurarea palierelor de diagnostic si terapie precum si a conditiilor de siguranta si confort atat pentru pacienti, cat si pentru personal. Totodata, dezvoltarea unui climat de pozitivare psihologica, prin asigurarea comunicarii cu pacientii si apartinatorii, a unui mediu prietenos si recreativ, implementarea unor programe neconventionale de terapie prin arta, dar si parcurgerea programelor de perfectionare continua la nivelul tuturor categoriilor de personal au fost alte aspecte apreciate cu preponderenta de catre comisia de evaluare.
     „Obtinerea certificatului de acreditare este, fara indoiala, un succes de echipa, o noua confirmare a faptului ca, puse impreuna, inaltul profesionalism al echipei medicale si dotarea cu aparatura medicala de ultima generatie, finantata inclusiv din fondurile Consiliului Judetean, constituie  formula ideala ce sta la baza unui act medical de cea mai inalta calitate” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Certificatul de acreditare, a carui perioada de valabilitate se intinde pe parcursul a cinci ani, a fost acordat in urma unui amplu proces de analizare si evaluare a tuturor specialitatilor pe care Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca le are in structura. Pe parcursul perioadei de evaluare au fost utilizati nu mai putin de 2.226 de indicatori de verificare, aplicabili tuturor structurilor spitalului, in continutul fiecarui indicator existand multiple intrebari al caror scop l-a reprezentat clarificarea aspectelor esentiale care definesc activitatea intregii unitati. Pe baza raspunsurilor primite atat de la intreg personalul, cat si de la pacienti, comisia a stabilit faptul ca institutia spitaliceasca evaluata dispune de resursele si competentele profesionale necesare pentru a acorda ingrijiri medicale la nivelul standardelor aplicabile, in specialitatile pe care le are in structura.
     Dat in folosinta in urma cu 39 de ani, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca furnizeaza servicii medicale ce au ca obiect prevenirea sau reducerea la minim a consecintelor fizice, functionale, socioprofesionale sau psihice rezultate din interventia unei boli, procesul de recuperare desfasurandu-se de la debutul afectiunii si pana la epuizarea restantului functional bio-psiho-social. Institutia spitaliceasca, singura cu acest specific din Transilvania, asigura desfasurarea actului medical in beneficiul unui numar mediu de 11.000 de pacienti spitalizati anual pe cele 406 paturi si circa 60.000 de pacienti tratati ambulatoriu.


Biroul de presa
22 martie 2017