Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Spitalul de Pneumoftiziologie a fost acreditat

Spitalul de Pneumoftiziologie a fost acreditat


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a fost acreditat


     Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a obtinut din partea Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate Certificatul de Acreditare. Documentul atesta faptul ca spitalul indeplineste conditiile necesare pentru a acorda pacientilor servicii calitative, care sa raspunda tuturor solicitarilor si necesitatilor, atat in cazul celor care necesita spitalizare cat si pentru cei care solicita diverse analize sau investigatii.
     Astfel, in conformitate cu Ordinul Ministrului Sanatatii, entitatea sanitara clujeana a fost incadrata in categoria II, subcategoria II M, certificatul atestand faptul ca Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie dispune de un inalt nivel de dotare si incadrare a resurselor umane si ca furnizeaza servicii medicale cu un grad mare de complexitate, deservind atat populatia judetului Cluj cat si pacienti din judetele limitrofe.
     Aflata la primul ciclu de acreditare, institutia spitaliceasca a obtinut un punctaj de 86,97%. Principalele puncte forte apreciate de comisia de evaluare au fost cele referitoare la calitatea serviciilor medicale oferite, nivelul de pregatire si de performanta profesionala a corpului medical, comunicarea personalului cu pacientii, dar si dotarea unitatii cu aparatura medicala performanta.
     „Este o noua reusita care ma bucura, confirmarea oficiala a faptului ca si acest spital aflat sub autoritatea Consiliului Judetean ofera servicii de cea mai buna calitate, contribuind esential la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Acreditarea este, fara indoiala, rezultatul comun al profesionalismului si implicarii cadrelor medicale precum si al investitiilor pe care le-am realizat in acest spital” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Certificatul de acreditare, a carui perioada de valabilitate se intinde pe parcursul a cinci ani, a fost acordat in urma unui laborios si extrem de complex proces de verificare a criteriilor care trebuie indeplinite in conformitate cu Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 871/2016, in urma aplicarii a nu mai putin de 2.900 de intrebari prin intermediul carora membrii comisiei au verificat si evaluat, in special, modul de desfasurare a actului medical precum si organizare si functionarea spitalului.
     Avand in structura 230 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie este o institutie sanitara de monospecialitate care asigura, prin sectiile clinice si serviciile din structura, asistenta medico-chirurgicala complexa, curativa, preventiva si de recuperare a pacientilor cu afectiuni respiratorii tuberculoase - TBC si non-tuberculoase (BPOC, Astm bronsic, patologie tumorala maligna si benigna, pleurezii, supuratii bronho-pulmonare) din judetul Cluj si din judetele limitrofe.

Biroul de presa
30 martie 2017