Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 26 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Specialitate medicala noua la Spitalul de Recuperare

Specialitate medicala noua la Spitalul de Recuperare


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref. Specialitate medicală nouă oferită pacientilor Spitalului Clinic de Recuperare

 

 

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judetean Cluj, va pune în curând la dispozitia pacientilor o nouă specialitate odată cu înfiintarea compartimentului de chirurgie generală cu supraspecializarea oncologică.

Ratiunea care a stat la baza înfiintării acestei noi structuri medicale se referă la faptul că, si în prezent, patologia adresată sectiei clinice de chirurgie plastică si microchirurgie reconstructivă include un număr semnificativ de cazuri oncologice, respectiv tumori ale pielii, ale tesutului osos si ale sistemului muscular. În acest context, expertiza medicilor chirurgi supra-specializati în oncologie va duce la o crestere semnificativă a eficientei actului medical.

În acelasi timp, existenta unei echipe chirurgicale multidisciplinare, formate din specialistul oncolog si cel plastician, va permite derularea de interventii chirurgicale într-un singur timp operator pentru anumite tipologii de pacienti cum sunt cei cu afectiuni oncologice care necesită endoprotezare, respectiv femeile ce suferă de cancer mamar. Efectele benefice ale acestei interventii chirurgicale unice, în loc de două operatii distincte, vor consta în diminuarea riscului anestezic si operator al pacientului, cresterea satisfactiei acestuia fată de actul medical efectuat, eficientizarea utilizării resurselor si cresterea adresabilitătii fată de serviciile oferite.

Consider crearea acestei noi specialităti medicale ca fiind mai mult decât benefică întrucât va contribui esential la cresterea calitătii actului medical si la reducerea riscurilor pentru pacienti. Acest lucru este cu atât mai important cu cât Spitalul de Recuperare din Cluj este singurul cu acest profil din Transilvania si care oferă anual recuperare multidisciplinară pentru zeci de mii de pacienti”, a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Înfiintată prin redistribuirea a cinci paturi din cadrul Sectiei clinice de chirurgie plastică si microchirurgie reconstructivă, noua structură va conduce la o crestere substantială a expertizei actului chirurgical, respectiv la o îmbunătătire a calitătii si a eficientei actului medical, inclusiv din punct de vedere al randamentului economico-financiar.

Reamintim în acest context faptul că Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca furnizează servicii medicale ce au ca obiect prevenirea sau reducerea la minim a consecintelor fizice, functionale, socioprofesionale sau psihice rezultate din interventia unei boli, procesul de recuperare desfăsurându-se încă de la debutul afectiunii. Institutia spitalicească asigură desfăsurarea actului medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 de pacienti spitalizati anual pe cele 405 paturi si circa 35.000 de pacienti tratati ambulatoriu.

 

Biroul de presă

10 octombrie 2017