Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 23 Mai 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Special Olympics pe Cluj Arena

Special Olympics pe Cluj Arena

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

 

Informare de presă

Ref: Competiţii sportive dedicate copiilor cu dizabilităţi intelectuale pe Cluj Arena 

Astăzi, 28 mai 2013, în organizarea Consiliului Judeţean Cluj, a Şcolii Gimnaziale Speciale Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivặ/Integratặ şi a Fundaţiei Special Olympics România, se derulează pe Cluj Arena Turneul Naţional de Fotbal Unificat din cadrul proiectului naţional “Magia Sportului”.

La competiţiile sportive care se derulează între orele 10 şi 14 participă 20 de echipe totalizând circa 200 de copii din clasele a V-a şi a VIII-a, proveniţi atât din şcolile speciale (copii cu dizabilităţi intelectuale), cât şi din învăţământul normal de masă, reprezentând judeţele Alba, Bistriţa, Sibiu, Caraş Severin şi Cluj.

Am considerat încă de la început iniţiativa organizării acestei competiţii ca fiind mai mult decât lăudabilă, motiv pentru care am decis să îi acordăm întreg sprijinul necesar. De altfel, apreciez că menirea acestor acţiuni sportive este tocmai aceea de a contribui la o mult mai facilă integrare în societate a copiilor cu diferite deficienţe. Nu trebuie uitat faptul că sportul, în special cel de echipă, are un rol unificator, integrator, făcând întreaga lume mai bună, aşa după cum bine statuează însuşi moto-ul acestui turneu de fotbal unificat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Menţionăm în acest context faptul că evenimentul sportiv de astăzi face parte dintr-un proiect mai amplu al Special Olympics “Unified Sport” şi se adresează elevilor cu dizabilităţi din şcolile speciale, sprijiniţi de parteneri din şcolile de masă.

Ceremonia de premiere va avea loc la ora 14.00.  

 

Biroul de presă

28 mai 2013