Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Solicitare urgentare finalizare documentatie terenuri Cluj Arena

Solicitare urgentare finalizare documentatie terenuri Cluj Arena

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

In formare de presă 

Ref: Solicitare urgentare finalizare documentaţie privind terenurile din jurul viitoarei arene sportive

            Consiliul Judeţean Cluj a solicitat în regim de urgenţă Primăriei municipiului Cluj-Napoca să finalizeze documentaţia privind parcelarea şi întăbularea terenurilor situate în municipiul Cluj-Napoca, Aleea Parcului, f.n.

            În urmă cu şapte luni, prin HCJ 115 din 21 aprilie 2010 Consiliul Judeţean Cluj a alocat suprafaţa de 15.530 mp cu titlu gratuit, teren din domeniul public al judeţului, pentru construirea viitoarei Săli Polivalente de către Primăria municipiului Cluj-Napoca. În aceste condiţii Primăria are obligaţia să efectueze expertiza de partajare şi întăbulare. De asemenea, primăria avea obligaţia de a acorda, cu titlu gratuit, teren în suprafaţa necesară aferentă stadionului, din vecinătatea parcului, pentru realizarea terasamentelor şi căilor de acces în stadion.

            Întrucât, de la data respectivă au trecut şapte luni, iar Primăria municipiului Cluj-Napoca nu a alocat Consiliului Judeţean Cluj terenul necesar realizării accesului la viitoarea arenă sportivă, administraţia judeţeană somează public Primăria să urgenteze şi să finalizeze expertiza de partajare a terenurilor din zona stadionului, conform înţelegerilor anterioare, solicitând totodată alocarea suprafeţelor de teren necesare. În caz contrar, în proxima şedinţă de Consiliu Judeţean va fi promovat un proiect de hotărâre privind revocarea şi retragerea suprafeţei de teren de 15.530 mp., destinată construirii viitoarei Săli a Sportului, până la lămurirea situaţiei de vecinătate şi proprietate în zona viitoarei arene sportive a judeţului Cluj.

Biroul de presă

25.10.2010