Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza Zilele Recoltei 2015 la Cluj-Napoca

Sinteza Zilele Recoltei 2015 la Cluj-Napoca

 

Informare de presă

Ref: Sinteză „Zilele Recoltei 2015” la Cluj-Napoca 

Aproximativ 200 de expozanţi, zeci de mii de vizitatori , circa 250 de tone de legume şi fructe, mii de litri de vin şi must, ulei presat la rece, miere de albine, muzică populară de calitate, aceasta a fost oferta adresată clujenilor de organizatorul celei de-a treia ediţii a „Zilelor Recoltei” la Cluj-Napoca - Asociaţia „Produs de Cluj”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Producătorii din judeţul Cluj au umplut standurile puse la dispoziţie de Asociaţia „Produs de Cluj”, aceştia etalându-şi legumele şi fructele de sezon produse în gospodăriile proprii din Râşca, Jucu, Apahida, Mănăstireni, MoldoveneÈ™ti, Sânnicoară, Mihai Viteazu, Chinteni, Floreşti, precum şi din alte localităţi ale judeţului Cluj. Producătorii prezenţi la târg au reuşit să-şi vândă în cele trei zile ale târgului cea mai mare parte a producÈ›iei din acest an. Pe lângă legume È™i fructe, vizitatorii au avut prilejul să cumpere ulei presat de rece, lavandă, dulceţuri tradiţionale, produse apicole, ciocolată de casă, turtă dulce, lactate şi alimente din carne de porc, precum şi prăjituri de casă. Alături de aceste produse alimentare, clujenii au putut achiziţiona şi obiecte de artizanat şi bijuterii realizate manual în atelierele meşterilor populari clujeni. La fel ca şi la ediţia de anul trecut, una din cele mai mari atracţii pentru vizitatorii târgului, fie ei mici sau mari, a fost mustăria tradiţională românească, cu teasc şi zdrobitor, aceştia putând vedea pe viu procesul de producţie al mustului.

De la an la an, „Zilele Recoltei” organizate la Cluj capătă o anvergură tot mai mare. Numărul crescut de expozanţi, dar şi afluxul de vizitatori, l-au transformat într-un eveniment notabil în calendarul târgurilor de acest gen organizate în România. Ediţia din acest an a fost de un real succes, expozanţii declarându-se foarte mulţumiţi de vânzări. Profitând şi de vremea călduroasă a acestui început de toamnă, gospodinele au avut prilejul să-şi facă ultima aprovizionare pentru iarnă, ele având la dispoziţie, în acelaşi loc, marfă de calitate la preţuri de producător, vânzare tip en-gros şi producţie bio.  

 

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Cluj           Biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca

22 septembrie 2015