Sinteza Targ Produs de Cluj

În perioada 16 – 18 septembrie 2011 a avut loc în parcarea hipermarket-ului Cora din municipiul Cluj-Napoca cea de-a treia ediţie a Târgului “Produs de Cluj”. Organizat de Consiliului Judeţean Cluj, evenimentul a reunit peste 100 de expozanţi din judeţ, meşteşugari şi producători, dar şi firme clujene de renume, care au oferit produse tradiţionale, la preţ de producător, celor peste 50 000 de vizitatori. În cadrul târgului producătorii de legume şi fructe din judeţ au vândut peste 40 de tone din produsele aduse. 
      De asemenea, în cadrul târgului, marile firme din judeţ (Clujana, Prodvinalco, Farmec) le-au oferit clujenilor promoţii şi reduceri. Nu au lipsit de la târg nici lactatele de la Napolact, Bonas şi Comlact, dar nici cele oferite de micii producători din judeţ. Produsele apicole, siropurile naturale, uleiurile presate la rece, ceaiurile şi tincturile au fost şi ele la mare căutare.
      Meşterii populari din cadrul Asociaţiei Meşterilor Populari Cluj şi Artizanul din Dej au oferit surprize, constând în demonstraţii de sculptură în piatră naturală, cioplit în lemn, pictură pe sticlă şi coji de ouă. Două dintre cele mai apreciate obiecte autentice, care au adunat zilnic în jurul lor sute de clujeni, au fost roata olarului şi războiul de ţesut. Produsele artizanale, cele meşteşugăreşti şi accesoriile au fost foarte căutate şi la această ediţie.
      De asemenea, micii şi cârnaţii tradiţionali de la Cosm-Fan, renumita friptură de Turda precum şi alte preparate culinare au fost combinate cu berea Ursus.
       Fiind toamnă şi sezonul recoltei, producătorii din judeţ au adus cartofii de Râşca, ceapa de Turda, morcovi, varză, vinete şi alte legume şi fructe din Jucu, Apahida precum şi alte zone din judeţ. Astfel, în cele trei zile ale târgului s-au vândut peste 40 de tone de legume şi fructe.
      De la Târgul “Produs de Cluj” nu a lipsit nici standul cu kurtos-colac. Un alt stand pe la care au trecut mii de clujeni a fost cel cu fanioane, steaguri şi cocarde.
       Parcul de distracţii, amplasat în spatele scenei, a oferit de asemenea, adrenalină şi bună dispoziţie. Pentru cei mici a fost pregătit special şi un atelier de sculptură în legume şi fructe precum şi piesa de teatru “Cei trei purceluşi”.
      Programul artistic a fost şi el unul foarte diversificat. În cele trei zile au fost peste 20 de ore de program artistic. Au evoluat Ansamblurile Folclorice “Dor Transilvan” al RATUC, “Cununa Apusenilor” din Gilău, “Datina” din Turda; au cântat zeci de artişti, printre care îi amintim pe Amalia Codorean Chindriş, Mariana Morcan, Maria Lobonţ, Georgiana Lobonţ, Lucia Potra, dar şi tinerii de la grupul vocal “Glasuri Someşene” din cadrul Şcolii Populare de Arta “Tudor Jarda” şi cei de la Clubul Vedetelor. Artiştii care au încheiat fiecare din cele trei seri cu câte un recital au fost Valeria Codorean şi Traian Ilea, Sava Negrea Brudaşcu şi Aurel Tămaş. Invitaţii speciali ai zilelor de sâmbătă, respectiv, duminică au fost Cornel Borza şi Cristian Pomohaci. 
      Vizitatorii au avut de asemenea, posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii oferite de expozanţi, constând în 30 de coşuri cu produse tradiţionale. Totodată au fost oferite şi două premii speciale pentru cel mai popular meşter şi cel mai autentic meşter.
     “Ne bucurăm că un număr atât de mare de clujeni au profitat acum, în plin sezon al aprovizionărilor de toamnă şi al conservelor de legume şi fructe pentru sezonul rece, de oportunitatea pe care am creat-o, de a achiziţiona la preţuri decente produse locale şi tradiţionale de cea mai bună calitate direct de la producători, dar şi de a lua parte la evenimentele cultural-artistice organizate cu acest prilej. Putem afirma cu toată siguranţa că acest târg şi-a atins pe deplin scopul, contribuind semnificativ la promovarea produselor locale, a culturii, tradiţiilor şi valorilor zonei, la  promovarea meşteşugurilor tradiţionale, încurajarea consumului de produse fabricate la Cluj şi întărirea brandurilor clujene, la susţinerea producţiei locale, dar şi la crearea şi menţinerea locurilor de muncă pentru clujeni”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alin Tişe.

Biroul de presă
19.09.2011

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW