Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza Targ Produs de Cluj - Zilele Recoltei

Sinteza Targ Produs de Cluj - Zilele Recoltei

                                                                                

                                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Reuşita celei de-a XII-a ediţii a Târgului Produs de Cluj - Zilele Recoltei
 

     În perioada 21 – 23 septembrie 2012 a avut loc, în parcarea hipermarket-ului Cora din municipiul Cluj-Napoca, cea de-a doisprezecea ediţie a Târgului Produs de Cluj - Zilele Recoltei. Evenimentul a reunit peste 120 de expozanţi din judeţ, meşteşugari şi producători, membri ai unor asociaţii precum cea a Meşterilor Populari, Artizanul Dej, Slow Food Transilvania, Slow Food Turda, Asociaţia Crescătorilor de Ovine Mioriţa dar şi mici producători de brânzeturi şi produse tradiţionale din carne, firme clujene de renume, care au oferit produse tradiţionale, la preţ de producător, celor peste 50 000 de vizitatori.
     Fiind toamnă şi sezonul recoltei, producătorii din judeţ au adus cartofi, ceapă, morcovi, varză, vinete, gogoşari şi alte legume şi fructe obţinute pe terenurile din Râşca, Jucu, Sânnicoară, Mintiu Gherlii, Bădeni, Dezmir, Chinteni, Floreşti precum şi din alte localităţi ale judeţul Cluj. Produsele celor câteva zeci de producători de legume şi fructe au fost la mare căutare, producătorii reuşind în cele trei zile ale târgului să-şi vândă toată marfa.
De la târg nu au lipsit nici lactatele de la Napolact, Bonas şi Comlact, dar nici cele oferite de micii producători din judeţ. Totodată, mustul, sucurile naturale, diversele ceaiuri şi tincturi, uleiurile presate la rece, pâinea de casă sau palaneţele, produsele naturale pe bază de lavandă, produsele apicole, siropurile naturale, au fost şi ele la mare căutare.
      Programul artistic a fost şi el unul extrem de diversificat, în cele trei zile evoluând ansamblurile Folclorice “Dor Transilvan” al RATUC, “Cununa Apusenilor” din Gilău, “Cununa Apusenilor” din Gilău, “Someşul Apahida”, Ansamblul de dansuri Populare maghiare din Tureni, “Cununiţa” din Geaca, Ansamblul Clubul Vedetelor, Tradiţii Someşene, precum şi numeroşi artişti care au încântat publicul vizitator, printre care îi amintim pe Aurel Tămaş, Angela Rusu, Marius Ciprian Pop, Florentina şi Petre Giurgi, precum şi alţi artişti, solişti vocali, instrumentişti şi dansatori.
Pentru cei mici a fost pregătit special şi un atelier de sculptură în legume şi fructe, care s-a bucurat de un foarte mare succes, copii putând lucra în echipă, pentru a realiza figurine din legume şi fructe.
    “Cea de-a doisprezecea ediţie a Târgului Produs de Cluj, realizată sub egida “Zilelor Recoltei” s-a bucurat de un real succes, producătorii de legume şi fructe reuşind să-şi vândă toată marfa pregătită iniţial, motiv pentru care au fost nevoiţi să apeleze suplimentar la stocurile de acasă. Mă bucură faptul că acum, în sezonul conservelor şi al pregătirilor pentru iarnă, clujenii au profitat şi au cumpărat direct de la producătorii locali  produse tradiţionale de cea mai bună calitate şi la un preţ bun”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Horea Uioreanu.

Biroul de presă
24.09.2012