Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza Saptamanii Nationale a Bibliotecilor

Sinteza Saptamanii Nationale a Bibliotecilor

                                                                          

                                                       CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă
Ref: Sinteza Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor

      Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consi-liului Judeţean Cluj, a organizat cu ocazia Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor, ediţia a 7-a, o serie de activităţi precum: Prima vizită la bibliotecă, O carte pentru fiecare, expoziţii tematice, ora poveştilor, lecţii deschise şi ateliere de lucru pe teme ecologice, etc, activităţi la care au participat peste 400 de participanţi.
       Tot cu această ocazie, în perioada 26-30 aprilie, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj a oferit înscriere gratuită pentru toţi utilizatorii,  în perioada de doar 5 zile fiind înscrise la bibliotecă nu mai puţin de 239 de persoane aparţinând tuturor categoriilor socio-profesionale. Acţiunea de înscriere gratuită nu se desfăşoară pentru prima dată, biblioteca oferind şi cu alte ocazii înscriere gra-tuită pentru toţi utilizatorii (Zilele Bibliotecilor de Cartier 2009, Zilele Bibliotecilor de Cartier 2010, Luna Permisului Gratuit, Ziua Mondială a Cărţii pentru Copii, Săptămâna Naţională a Bibliotecilor etc).
       De asemenea, în cadrul manifestării O carte pentru fiecare  aproximativ 400 de cărţi primite cu titlu de donaţie din partea editurilor şi a persoanelor fizice au fost distribuite gratuit tuturor dorito-rilor care au vizitat biblioteca în aceste zile. 
      Totodată, în perioada 27-29 aprilie a fost organizat Cursul „Bazele Serviciilor Noi de Biblio-tecă”, la Centrul Judeţean de Formare Biblionet, organizat pentru bibliotecarii din judeţul Cluj. Acest eveniment face parte din strategia de formare profesională a tuturor bibliotecarilor înscrişi în progra-mul Biblionet. Cursul la care au participat 25 de bibliotecari din bibliotecile participante în programul Biblionet a fost gratuit, fiind susţinut de formatori din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj.
      „Dat fiind succesul de care aceste manifestări s-au bucurat, Consiliul Judeţean Cluj, prin in-termediul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”, va organiza şi în viitor asemenea acţiuni,  de două ori pe an, în aprilie, cu ocazia Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor şi în noiembrie, cu ocazia Zilelor Bibliotecilor de Cartier. Consider că asemenea acţiuni sunt extrem de utile şi răspund pe deplin obi-ectivului nostru de a apropia locuitorii judeţului de lectură şi de a facilita accesul la cultură şi cu-noaştere al acestora”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin  Tişe.

Biroul de presă
02.05.2011