Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza conferinta presa Aeroportul International

Sinteza conferinta presa Aeroportul International

                                                                             

                                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Sinteză conferinţă de presă 10.10.2012 Aeroport


     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu împreună cu directorul Aeroportului Internaţional Cluj, d-nul David Ciceo, au susţinut în cursul acestei dimineţi o conferinţă de presă în care au fost abordate o serie de aspecte legate de situaţia la zi a acestui important obiectiv aflat în subordinea forului administrativ judeţean.
     Un prim subiect abordat în cadrul conferinţei s-a referit la faptul că, astăzi la ora 09.00, a expirat termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul procedurii de selecţie publică pentru acordarea de ajutor financiar de către Consiliul Judeţean Cluj operatorilor aerieni care deschid rute noi cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Termenul iniţial a fost 24 septembrie 2012 însă, ca urmare a solicitărilor primite în acest sens din partea companiilor aeriene şi a numeroaselor cereri de clarificare ce se impunea a fi soluţionate, el a fost prelungit de două ori.
     Obiectul contractelor ce vor fi încheiate îl constituie realizarea de către companiile aeriene a serviciilor de transport aerian de pasageri pe ruta/rutele pentru care beneficiază de ajutor financiar la înfiinţare din partea achizitorului, contractele urmând a fi încheiate pe o perioadă de 90 de luni.
     Rutele pentru care se va acorda ajutorul financiar şi pentru care a fost depusă o ofertă de către compania Transilvania International Airlines, sunt următoarele: Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi Aeroportul Bruxelles Sud Charleroi (Belgia); Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi Aeroportul Weeze Nierderhein (Dusseldorf - Germania).
     Tot în cadrul conferinţei de presă de astăzi, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a anunţat lansarea a două noi proceduri de selecţie publică: una care vizează introducerea a alte şapte noi destinaţii externe şi una care vizează mărirea frecvenţei de operare pe şapte rute deja existente, ambele urmând a beneficia de sprijinul financiar oferit în acest sens de Uniunea Europeană. Astfel, cele şapte noi rute pentru care se aşteaptă oferte până în 5 noiembrie sunt: Alicante (Spania), Malaga (Spania), Torino (Italia), Dublin (Irlanda), Berlin – Schonefeld (Germania), Budapesta (Ungaria), Manchester (Marea Britanie).
      Rutele pentru care se va organiza procedura de selecţie publică prin care se intenţionează mărirea frecvenţelor sunt următoarele:
Destinaţie                            Frecvenţe deja existente                Frecvenţe suplimentare
Barcelona                                    4/saptamana                                      3
Bologna                                       5/saptamana                                      2
Madrid                                         4/saptamana                                      3
Milano                                         4/saptamana                                      3
Paris                                           4/saptamana                                      3
Roma                                          3/saptamana                                      4
Londra                                         6/saptamana                                      1

       Prin scoaterea la licitaţie a numărului de frecvenţe suplimentare aferente celorlalte zile pentru care nu există în prezent curse regulate, se doreşte astfel asigurarea unei operări zilnice de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca pe destinaţiile amintite.
       Termenul limită de depunere a ofertelor pentru noile proceduri de selecţie publică este data de 5 noiembrie 2012, ora 09.00, ofertele putându-se depune la Registratura Consiliului Judeţean Cluj.
      “Este extrem de important ca prin această Poartă Aeriană a Transilvaniei să se poată ajunge extrem de rapid şi facil, pe calea aerului, în şi din cât mai multe oraşe ale Europei şi nu numai. Deschiderea, cât de curând, a acestor nouă noi rute operate de la Cluj şi mărirea frecvenţei de operare pe celelalte şapte vor conta enorm în demersurile noastre de stimulare a dezvoltării economice locale, a turismului clujean şi a celui din întreaga regiune deservită de aeroportul nostru. Desigur, demersurile noastre nu se vor opri aici, noi rute urmând a fi propuse în perioada imediat următoare, astfel încât să fie şi mai mult consolidat statutul aeroportului clujean de nod regional al transportului aeronautic”, a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.
       Tot în cadrul conferinţei de presă, PreÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a anunţat faptul că, în demersurile care vizează facilitarea accesului şi, respectiv, stimularea turismului pe litoralul românesc al Mării Negre, se poartă discuţii cu reprezentanţii unor companii aeriene româneşti în vederea introducerii unei linii aeriene pe traseul Cluj-ConstanÈ›a, pe întreaga perioadă a sezonului estival.
        De asemenea, în cadrul conferinţei, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu a formulat o serie de precizări legate de  priorităţile actualei conduceri a deliberativului judeţean în ceea ce priveşte modernizarea şi extinderea aeroportului clujean: finalizarea în bune condiţii a construirii noii piste de 3500 de m, în cele două etape, construirea unui terminal cargo, extinderea terminalelor de pasageri deja existente, construirea unui nou turn de control etc. Tot în acest context, a fost subliniată importanţa proiectului cu finanţare europeană recent câştigat de Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi care se referă la crearea unui sistem de transport intermodal, proiect prin intermediul căruia urmează a fi analizate în amănunt soluţiile optime în vederea interconectării transportului aerian de pasageri şi marfă cu cel rutier şi, respectiv, feroviar.

Biroul de presă
10.10.2012