Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Sinteza conferinta presa Aeroport

Sinteza conferinta presa Aeroport

                                                                                    

                                                  CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Sinteză conferinţă de presă 18.10.2012 Aeroport


      Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu împreună cu directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, d-nul David Ciceo şi cu dl. György Abrán, directorul comercial al companiei aeriene Wizz Air, au susţinut în cursul acestei dimineţi o conferinţă de presă referitoare la creşterea numărului şi a frecvenţei destinaţiilor operate de pe aeroportul clujean. În partea a doua, conferinţa a prilejuit o deplasare pe şantierul viitoarei piste de 3500 de m a Aeroportului, în vederea constatării la faţa locului a stadiului lucrărilor.
       “Consolidarea prezenţei Wizz Air pe Aeroportul din Cluj nu poate decât să ne bucure şi apreciem că ea reprezintă un răspuns firesc la deschiderea manifestată de noi şi la proiectele de investiţii pe care le-am anunţat în legătură cu extinderea şi modernizarea Aeroportului. Totodată, ne bucură faptul că, la 5 ani de la venirea la Cluj a Wizz Air, în 13 noiembrie 2007, bilanţul colaborării este unul pozitiv iar evoluţia este una vizibil ascendentă. Astfel, dacă acum 5 ani Wizz Air opera de la Cluj 4 destinaţii, în prezent această companie operează nu mai puţin de 12 destinaţii iar lista acestora urmează să se extindă. Consolidarea prezenţei Wizz Air la Cluj denotă faptul că, în mod evident, statutul Aeroportului clujean de Principală Poartă Aeriană a Transilvaniei şi totodată cel mai important nod de transport aerian al regiunii nu poate fi ignorat”, a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu
       În cadrul conferinţei de presă, reprezentanţii companiei aeriene Wizz Air au anunţat creşterea cu 25% a capacităţii de operare a bazei de la Cluj, prin alocarea unei a treia aeronave în acest sens şi prin lansarea de rute noi spre Bari, Bruxelles Charleroi şi Eindhoven, începând cu luna mai 2013. Cursele nou introduse vor avea pentru început frecvenţa de două zboruri pe săptămână urmând ca, în funcţie de interesul manifestat de călători, frecvenţa acestora să crească în decurs de câteva luni. Contractul a fost semnat cu compania aeriană pe o perioadă de cinci ani, urmând ca, în funcţie de cerinţe, să se introducă şi alte noi rute. Totodată, în cadrul conferinţei, compania aeriană Wizz Air a anunţat că va mări frecvenţa curselor operate de la Cluj şi anume: Dortmund - Germania, Bergamo - Italia şi Paris Beauvais - Franţa.
      Tot în cadrul conferinţei de presă de astăzi, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a programat o vizită pe şantierul viitoarei piste de 3500 de m a Aeroportului. Astfel, s-a putut constata la faţa locului un ritm extrem de alert al lucrărilor la noua pistă, de circa 1 metru la fiecare 4 minute, execuţia urmând a continua atâta timp cât vremea şi condiţiile meteo o vor permite. 
       La finalul primei etape a lucrării pista de decolare-aterizare va avea o lungime de 2100 de metri, cu o lăţime de 45 metri suprafaţă portantă + 2 x 7,5 m acostamente, tipul de beton utilizat fiind Beton rutier BcR 5,5. Utilajul de turnare beron rutier folosit este un pavator beton tip Wirtgen SP 850, având o viteză maximă de până la 6 m/minut. Lăţimea de turnare este de 7,5 m, dala de beton având următoarele dimensiuni: lungime 7,5 m, lăţime 7,5 m, grosime 41 cm. 
       „În ceea ce priveşte construcţia noii piste, am creat firmei constructoare toate condiţiile necesare derulării în condiţii optime a acestei investiţii, inclusiv prin alocarea fondurilor necesare în acest sens .În acelaşi timp, întrucât vorbim despre prima pistă construită de la zero în ultimii 50 de ani în România şi de care dorim să ne putem folosi mult timp de acum înainte, exigenţele noastre ca şi autoritate contractantă au fost extrem de crescute. Acestea s-au tradus, printre altele, în utilizarea la construcţia pistei a unui beton extrem de rezistent şi care nu a mai fost folosit până acum în Europa de Sud-Est şi cu atât mai puţin în România ” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Biroul de presă
18.10.2012