Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Joi, 18 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza conferinta presa 24.07.2012

Sinteza conferinta presa 24.07.2012

                                                                              

                                                        CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Invitaţie de presă
Ref: Sinteză conferinţă de presă 24.07.2012


        Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a susţinut azi, 24.07.2012, la sediul instituţiei, o conferinţă de presă. În cadrul acesteia, a fost prezentat proiectul firmei Star Storage referitor la înfiinţarea, în cadrul Parcului Industrial Tetarom III din Jucu, a unui centru de protecţie, procesare şi recuperare a datelor în caz de dezastru.
      Astfel, compania anterior amintită intenţionează ca, până la sfârşitul anului 2013, să finalizeze construcţia şi amenajarea la Jucu, în parcul industrial Tetarom III, a unui centru de stocare, prelucrare şi recuperare a datelor în caz de dezastru, similar celui deja existent la Bucureşti. Potrivit reprezentanţilor societăţii Star Storage, valoarea investiţiei urmează a se ridica cel puţin la nivelul celei realizate la Bucureşti, caz în care au fost investiţi într-o primă etapă, în anul 2009, 4 milioane de euro iar ulterior, în anul 2011, investiţia a ajuns la 6 milioane de euro.
        Firma Star Storage este o firmă autohtonă, specializată în domeniul nanotehnologiei şi supercomputing-ului, care va oferi servicii de IT pentru întreaga comunitate de afaceri dar în special pentru companii nou create şi cu o activitate inovatoare, pentru sectorul financiar bancar, energetic, sănătate precum şi pentru autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale. Potrivit reprezentanţilor companiei, parcul industrial deţinut de Consiliul Judeţean la Jucu şi administrat de S.C. TETAROM S.A. a fost ales datorită riscurilor reduse din punct de vedere seismic şi nu numai, a înaltei calificări a resursei umane disponibile la Cluj, precum şi datorită deschiderii totale şi disponibilităţii manifestate de reprezentanţii administraţiei publice locale.
         În ceea ce priveşte oportunităţile de angajare, investitorul preconizează crearea de noi locuri de muncă pentru absolvenţi de studii superioare, cu înaltă calificare, în acest sens instituindu-se o relaţie de parteneriat între Consiliul Judeţean Cluj şi TETAROM, pe de o parte, şi respectiv Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Agenţia de Dezvoltare Nord –Vest, pe de altă parte. Totodată, reprezentanţii companiei investitoare şi-au exprimat intenţia ca, în vederea unei optime funcţionări a viitorului centru de date, să colaboreze preponderent cu firme locale, atât în domeniul comunicaţiilor, al mentenanţei dar şi în alte domenii conexe.
         Iniţiativa firmei Star Storage se integrează atât în strategia de dezvoltare a regiunii adoptate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-vest cât şi în clusterul IT&C de la nivelul judeţului Cluj, reprezentând un pas concret pentru dezvoltarea judeţului Cluj ca principal pol de competitivitate şi dezvoltare IT la nivelul ţării.  
        Tot în ceea ce priveşte ideea atragerii de noi investitori, preşedintele Consiliului Judeţean a făcut unele precizări referitoare la întâlnirea pe care a avut-o la sfârşitul săptămânii trecute cu reprezentanţii firmei Garmin, companie ce activează în domeniul echipamentelor de navigare şi comunicaţii şi care este interesată, de asemenea, în a dezvolta şi extinde proiectul pe care îl derulează la Cluj. Compania anetrior amintită, care este deja prezentă la Cluj printr-un centru de cercetare şi dezvoltare, îşi exprimă intenţia ca, pe lângă activitatea de software, să  producă şi GPS–uri, fapt care presupune crearea a circa 200 de noi locuri de muncă. Reprezentanţii Garmin au precizat în acest sens că sunt interesaţi să angajeze ingineri, geografi precum şi alte categorii de vorbitori de limbi străine, încheind deja în acest sens un protocol cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
        „Prin intermediul celor două întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri derulate la sfârşitul săptămânii trecute şi, respectiv, astăzi, am făcut o serie de paşi concreţi în ceea ce priveşte atragerea de noi investitori în judeţul Cluj. Alături de crearea de noi locuri de muncă de care vor beneficia clujenii, ne bucură faptul că judeţul nostru se profilează tot mai clar ca un pol naţional al competitivităţii şi al înaltelor tehnologii. Ne exprimăm pe această cale speranţa că în doar câţiva ani judeţul Cluj va reprezenta cea mai mare concentrare tehnologică şi aglomerare IT din întreaga ţară. Întrucât şi-a dovedit, odată în plus, viabilitatea, vom promova şi pentru viitor acest cadru de discuţii şi colaborare care reuneşte la aceeaşi masă reprezentanţii deliberativului judeţean, ai Agenţiei de Dezvoltare Regională, ai universităţilor clujene şi ai mediului de afaceri”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.


Biroul de presă
24.07.2012