Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza conferinta de presa

Sinteza conferinta de presa

                                                             

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă 

Ref: Sinteza conferinţei de presă din data de 18.05.2010  

                   Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, alături de primarul localităţii Feleacu, a susţinut astăzi, 18 mai 2010, o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat asocierea dintre forul judeţean şi Consiliul Local al Comunei Feleacu, încheiat în vederea înfiinţării a două noi parcuri industriale, TETAROM IV şi TETAROM V, care se vor  adăuga celor existente în reţeaua parcurilor industriale deţinute de Consiliul Judeţean.

             Obiectul asocierii îl reprezintă  două parcele de teren cu o suprafaţă totală de 185 ha. Destinaţia acestora se doreşte a fi de Parcuri Industriale cu specific logistic şi producerea de energie electrică prin surse non-poluante – parc solar.

              Costurile de realizare a unui Parc Industrial logistic, desfăşurat pe o suprafaţă de aproximativ 85 ha se ridică la aproximativ 11 milioane EURO. Pentru finanţarea acestui proiect se are în vedere atragerea de finanţări pe POR, care să acopere 50% din investiţie, restul de bani urmând să fie asiguraţi prin contribuţia Consiliului Judeţean. 

             În ceea ce priveşte Parcul de producţie de energie electrică cu panouri solare, costurile necesare edificării se ridică la aproximativ 100 milioane EURO pentru o suprafaţă de aproximativ 100 ha, cu o putere instalată de cca. 30 MWh. Această energie ar urma să fie consumată de Parcurile Industriale TETAROM, iar surplusul să fie injectat în reţeaua naţională. Pentru acest obiectiv se are în vedere încheierea unui parteneriat public privat, prin atragerea unui investitor.

            “Aceste suprafeţe se regăsesc în proximitatea centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca şi a traseului Autostrăzii Transilvania. Distanţa până la DN1/E60 este de doi, respectiv patru kilometri, iar până la joncţiunea Apahida, care este şi în apropierea Aeroportului Internaţional Cluj distanţa poate fi parcursă în aproximativ 15 – 20 de minute. Din toate punctele de vedere aceste locaţii reprezintă o soluţie excelentă şi mă bucur că am reuşit să ajungem la o înţelegere cu comuna Feleacu, cu care am colaborat excelent şi pentru alte proiecte, şi care a revenit cu acest prilej în Zona Metropolitană” a afirmat cu acest prilej preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe. 

             Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat şi reluarea programului „Audienţe în teritoriu”, care va reîncepe din data de 25 mai 2010, primele întâlniri urmând a avea loc cu locuitorii comunei Chiuieşti. 

              De asemenea, a fost prezentată şi noua hartă turistică a judeţului Cluj realizată sub formă de pliant. Aceasta a fost realizată de Consiliul Judeţean în baza protocolului existent cu societatea Schubert – Franzke, care a realizat şi noua hartă a judeţului precum şi harta digitală a acestuia. Acestea urmează să fie distribuite de Consiliul Judeţean în Aeroportul Internaţional, la muzeele din subordine, precum şi la viitoarele puncte de informare turistică. 

              Ataşat vă transmitem date suplimentare referitoare la rezultatele „Audienţelor în teritoriu” desfăşurate pe parcursul anului 2009.

 

Biroul de presă

18.04.2010