Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza Conferinta de presa

Sinteza Conferinta de presa

                                                                       

                                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presa

Ref: Conferinta de presa din data de 08.05.2012

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a susţinut astăzi. 08.05.2012, o conferinţă de presă.

            În debutul acesteia preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat acordarea în cursul săptămânii trecute de către  Guvernul României prin Ministerul Finanţelor a ajutorului de stat  companiei germane Bosch, care şi-a exprimat intenţia de a demara o investiţie în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu.

            “Este vorba despre o sumă de aproximativ 30 de milioane de Euro, care constă în anumite tipuri de scutiri, eşalonări sau taxe reduse la import-export. Din punctul de vedere al investiţiei, aceasta devine sigură. Odată ce ajutorul de stat a fost aprobat, nu mai este niciun obstacol privind începerea lucrărilor. Din discuţiile cu Bosch, a reieşit intenţia companiei de a începe lucrările la hale încă în vară, urmând ca din toamnă acestea să fie date în funcţiune, etapizat. Dorinţa Bosch este să angajeze circa 2000 de oameni în mai multe etape. Sperăm ca investiţiile Bosch şi De Longhi să ne ajute în discuţiile cu un alţi investitori cu care negociem în prezent. Sperăm, de asemenea, ca în urma acestor investiţii, rata şomajului să se menţină la un nivel redus la nivelul judeţului Cluj, consideră preşedintele forului judeţean.

            Consiliul Judeţean Cluj a semnat, în 17 februarie, contractul cu compania germană Bosch privind deschiderea unei fabrici de componente auto în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, considerată cea mai mare investiţie privată din istoria judeţului.

             În cadrul conferinţei de presă preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a mai abordat o serie de probleme pe care le puteţi regăsi atasat.

Biroul de presă

08.05.2012