Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza conferinta de presa

Sinteza conferinta de presa

Consiliul Judeţean Cluj

 

Informare de presă

Ref: Sinteza conferinţei de presă din data de 09.01.2012

            Preşedintele Consiliului judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a susţinut astăzi, 09.01.2012, o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat următoarele probleme:

 

  1. Semnarea contractului pentru realizarea Centrului de management Integrat al deşeurilor; Preşedintele forului judeţean a anunţat faptul că, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat o decizie favorabilă Consiliului Judeţean şi a respins contestaţia formulată de consorţiul format în jurul societăţii Copisa. "După o serie prea lungă de întârzieri datorate contestaţiilor  suntem acum în măsură să demarăm acest proiect extrem de important pentru judeţul Cluj. Licitaţia a pornit de la 33 milioane de euro iar consorţiul Confort s-a angajat să realizeze acest obiectiv pentru 25 milioane de euro fără TVA", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

Urmare a deciziei CNSC, a fost semnat Acordul contractual nr.1/116 din 05.01.2012, având ca obiect realizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a CENTRULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEŞEURILOR în JUDEŢUL CLUJ, a fost semnat cu ASOCIEREA S.C. CONFORT S.A. , ATZWANGER SPA, S.C. LADURNER IMPIANTI S.R.L., S.C. VEL SERVICE S.A. Valoarea contractului este de 107.536.011, 54 lei fără TVA şi se referă la proiectarea şi execuţia Zonei Tehnice aferente CMID Cluj-Napoca, compusă din: Staţie de Tratare Mecano-Biologică a deşeurilor biodegradabile, Staţie de Sortare deşeuri reciclabile, infrastructura adiacentă (alimentare cu apă, alimentare cu energie electrică, reţea de incendiu; (din care maxim 2 luni proiectare, DDE, doc. obÈ›inere avize etc. de la data de emitere a ordinului de începere a lucrărilor); prin contract este prevăzută şi execuţia Celulei nr. 1 de depozitare deşeuri, în suprafaţă de 7,76 ha, drumuri şi platforme, clădire administrativă, zonă de intervenţii utilaje, zonă spălare roţi, staţie epurare levigat, staţie de combustibil, reţele incintă, sistem captare gaz din depozit, lucrări de protecţie împotriva inundaţiilor, zona de recepţie deşeuri, cabină personal de supraveghere, monitorizare mediu. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 14 luni, iar durata perioadei de  notificare a defecţiunilor este de 60 de luni.

 

  1. Propunere de asociere pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă;  Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe a prezentat propunerea lansată de către forul judeţean către primăriile municipiului Cluj-Napoca şi a comunei Floreşti, în ideea încheierii unui parteneriat pentru susţinerea în comun, împreună cu Ministerul Sănătăţii,, a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenţă, pentru  care administraţia judeţeană deţine un  teren în localitatea Floreşti. “Am găsit înţelegere la nivelul celor doi primari şi sperăm ca în cel mai scurt timp să găsim o formă de asociere pentru acest important proiect. Deşi viitorul spital regional este în beneficiul tuturor judeţelor din Regiunea de Nord vest nu am găsit aceeaşi deschidere şi în cazul administraţiilor judeţene de aici. Aşa încât vom încerca să îl realizăm în această formulă locală de parteneriat. Viitorul Spital Regional de Urgenţă reprezintă o prioritate a administraţiei judeţene, iar beneficiarii imediaţi vor fi locuitorii judeţului”, a precizat d-nul Alin Tişe.

Preşedintele CJ a precizat că, în cazul finalizării acestui protocol de colaborare, fiecare partener va avea o implicare financiară în susţinerea acestui proiect, fiecare instituţie urmând să prindă în bugetele proprii sumele necesare pentru cofinanţare iar procedurile de licitaţii vor fi mixte, incluzând reprezentanţi ai fiecărui partener. Pentru pregătirea acestei asocieri urmează ca fiecare instituţie să delege specialişti în cadrul unei comisii comune care să stabilească de comun acord toate elementele asocierii. 

 

     Biroul de presă  

       09.01.2012