Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza conferinta de presa

Sinteza conferinta de presa

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref: Sinteza conferinţei de presă din data de 05.09.2011 

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a susţinut astăzi, 05.09.2011, o conferinţă de presă în care a abordat următoarele probleme:

1. Demararea “Programului de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene pentru perioada 2011-2015”- Etapa I.  În data de 11.08.2011 s-a semnat de către autoritatea contractantă – Consiliul Judeţean Cluj - contractul de lucrări privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene din judeţul Cluj, pentru perioada 2011-2015, etapa I – 423 de km, adjudecat în favoarea Asocierii: KIAT GROUP SRL, SC TEHNIC ASIST SRL ŞI SC DAMAR CONSULT SRL, pentru toate cele 5 loturi licitate, acest obiectiv de investiţii reprezentând cel mai mare proiect de infrastructură al judeţului Cluj din ultimii 20 de ani. Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj în acest moment au fost finalizate contractele subsecvente de proiectare şi execuţie de lucrări, aferente celor 5 loturi, care au ca obiect, în prima etapă, modernizarea şi reabilitarea următoarelor tronsoane de drumuri judeţene: 

LOT I - DJ 107 P Gilău (DN1) – Someşul Rece – Mărişel – DN1R 0+000 – 44+260; L – 44,26 Km 

LOT II - DJ 107 M Luna de Sus-Băişoara-Buru-lim.jud.Alba km 0+000-42+000; L – 42 Km 

LOT III - DJ 109 A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, km 10+200 – 48+500; L – 38,3 Km 

LOT IV - DJ 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu, km 0+600 – 40+300; L – 39,7 Km 

LOT V - DJ 109 C Gherla - Ţaga – Cămăraş, km 1+400 - 39+200, L – 37, 8 Km 

„Am optat pentru a începe lucrările cu aceste tronsoane din mai multe raţiuni: pe de o parte este vorba despre drumurile cele mai lungi din fiecare sector, pe de altă parte între acestea se regăsesc tronsoane de drum care se află în zona de munte, or în aceste cazuri se impune demararea mai repede a lucrărilor, ştiut fiind că aici condiţiile atmosferice şi climaterice vor face mai repede imposibilă efectuarea de lucrări. În paralel vom demara şi celelalte lucrări, în aşa fel încât să reuşim să ne păstrăm cu lucrările în graficul stabilit. Este un proiect foarte important pentru comunitatea clujeană, tocmai de aceea trebuie să îl tratăm cu maximum de responsabilitate”, a declarat preşedintele forului judeţean, d-nul Alin Tişe.Conform preşedintelui Consiliului Judeţean lucrările vor demara în termen de 7 zile.

2. Preluarea de către Consiliul Judeţean Cluj a construirii unor tronsoane de autostradă; preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a anunţat faptul că forul judeţean a întreprins demersuri la nivelul Ministerului Transporturilor pentru preluarea construirii a două tronsoane de autostradă, care se regăsesc pe teritoriul judeţului Cluj.  „Am solicitat un punct de vedere ministerului de resort pentru a vedea în ce măsură putem prelua în sarcina administraţiei judeţene construirea a două tronsoane din viitoarea autostradă. Este vorba despre porţiunea de la Câmpia Turzii până la limita cu judeţul Mureş, aproximativ 8,5 km, plus o alta, de aceeaşi lungime, care face legătura dintre Gilău şi Nădăşel. Dorim să le preluăm şi să le construim în regim de drum judeţean, cu două benzi într-o primă fază, urmând ca în a doua fază să le extindem la patru benzi”, a declarat d-nul Alin Tişe. În acest fel ar urma să se rezolve devierea traficului greu şi de tranzit din municipiile Cluj-Napoca, Turda şi Câmpia Turzii, asigurând o fluenţă mult mai mare pentru sistemul de transport rutier judeţean. Costurile ar urma să fie suportate de către  Consiliul Judeţean Cluj. 

Biroul de presă

05.09.2011