Sinteza conferinta de presa

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a susţinut astăzi, 07.06.2011, o conferinţă de presă în care au fost abordate următoarele probleme:

            Primul târg organizat sub genericul „Produs de Cluj”. Acesta va fi organizat în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 10-12 iunie, în parcarea Cora. Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 10 iunie, ora 18.00, când va fi organizată şi o paradă de atelaje vechi, căruţe, birje, caleşti trase de cai. În cadrul târgului vor fi organizate 60 de standuri cu peste 100 de expozanţi, printre care Asociaţia Meşterilor Populari, Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Mioriţa”, Slow Food Transilvania, Slow Food Turda, Centrul de Informare Turistică Turda, diverşi producători de legume şi flori din Turda, Râşca, Jucu, Apahida, Iara. Vor participa cu produsele proprii companiile de renume din judeţul Cluj: Ursus, Prodvinalco, Clujana, Farmec, Jolidon, Napolact, Terapia, Mip Prodcom, Cosmfan, Bonas. Vor expune, de asemenea, micii producători de brânzeturi şi produse tradiţionale din carne.

            Pe perioada târgului vor fi peste 21 de ore de program artistic, în care vor dansa şi vor cânta 24 de ansambluri folclorice din judeţ, 20 de interpreţi de muzică populară, printre care Aurel Tămaş, Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu, spectacole susţinute de Teatrul de Păpuşi „Puck”. În cadrul târgului va fi organizată şi o tombolă cu premii.

            „Această acţiune este prima organizată de Asociaţia „Produs de Cluj”, înfiinţată în jurul Consiliului Judeţean, care urmăreşte promovarea produselor locale, a tradiţiilor şi culturii locale, a meşteşugurilor tradiţionale, a valorilor locale, promovarea excelenţei în domeniul agriculturii, reprezentarea producătorilor locali atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, derularea de programe de dezvoltare comunitară, dar şi a schimburilor de idei, informaţii si cunoştinţe”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

           Pentru atingerea scopului şi îndeplinirea obiectivelor sale, Asociaţia „Produs de Cluj” îşi propune, în principal, organizarea şi participarea la târguri/evenimente de specialitate, în scopul promovării valorilor tradiţiei şi ale culturii, produselor tradiţionale, a turismului din zona Judeţului Cluj.

            Repararea drumurilor din incinta platformei „Clujana”. Urmare a solicitărilor venite din partea societăţilor care constituie platforma industrială „Clujana”, Consiliul Judeţean Cluj, prin H.C.J.Cluj nr.147/27.05.2011, a decis preluarea a 1,6 km de drumuri şi 0,4 km de alei şi căi de legătură, cu scopul reabilitării acestora. În urma evaluărilor efectuate s-a stabilit necesarul de lucrări de reabilitare, în valoare estimată de 1.601.561 lei plus 384.374 lei TVA. “Este vorba despre o estimare, care se referă la lucrări de refacere a fundaţiilor în vederea asigurării condiţiilor de trafic din incintă, încadrarea cu borduri a drumurilor precum şi aducerea la cotă a căminelor şi gurilor de scurgere de pe aceste drumuri, care vor fi, în final, prevăzute cu îmbrăcăminte din beton asfaltic în două straturi” a declarat d-nul Alin Tişe.

            În cadrul conferinţei de presă, preşedintele forului judeţean  a mai prezentat stadiul în care se află în acest moment proiecte importante derulate de către CJ, precum licitaţia care se referă la amenajările exterioare ale viitoarei arene sportive a judeţului Cluj, stadiul în care se află proiectul construirii Centrului de Management Integrat de Deşeuri ale judeţului Cluj, situaţii pe care le găsiţi ataşate acestui mesaj.

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a anunţat şi participarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, societate aflată în proprietatea forului judeţean, în parteneriat cu o societate privată, la licitaţia pentru construirea şi operarea ulterioară a Aeroportului Internaţional Braşov. “Este foarte important, deoarece încercăm să dăm o coerenţă sistemului de transport aerian din această zonă a ţării. Noi avem o experienţă importantă, Aeroportul nostru înregistrând creşteri importante şi beneficiind de investiţii mari”, consideră d-nul Alin Tişe.

            În cadrul conferinţei de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a prezentat şi o cale de a veni în ajutorul bolnavilor, în condiţiile în care doar cu puţin peste 10 medici de familie din judeţ au semnat contractele cu CAS, ceea ce pune bolnavii în situaţia de a nu putea beneficia de reţete şi medicamentaţie. “Principial sunt de acord că problema medicilor de familie trebuie rezolvată. Dar, totodată, trebuie să avem în vedere şi situaţia disperată în care se află bolnavii. De aceea am solicitat CAS să facă publică lista medicilor acreditaţi, pentru ca bolnavii să poată să se transfere la acei medici care le pot asigura eliberarea reţetelor. În ceea ce îi priveşte pe medicii de familie, încercăm să le reducem chiriile pentru spaţiile în care îi găzduim în acest moment”, a declarat d-nul Alin Tişe.

Biroul de presă

07.06.2011

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW