Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Sinteza audiente in teritoriu 06.10.2009

Sinteza audiente in teritoriu 06.10.2009

                                                                          

                                                                            ROMÂNIA
                                                                       JUDEŢUL CLUJ
                                                               CONSILIUL JUDEŢEAN

Informare de presă

Ref: Sinteză audienţe în teritoriu 06.10.2009

          Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a reluat seria întâlnirilor în teritoriu cu cetăţenii localităţilor judeţului.
           Prima întâlnire a avut loc în data de 06.10.2009, în localitatea Strâmbu, comuna Chiuieşti. Cetăţenii prezenţi la întâlnire au reclamat starea drumurilor care fac legătura între localităţile comunei, dar şi ale celor care leagă comuna de mănăstirea din zonă, dar şi lipsa asistenţei medicale din zonă. Alte probleme au vizat microbuzele de transport pentru şcolari, chestiuni legate de fondul funciar sau de subvenţiile în agricultură. O problemă punctuală a vizat situaţia magazinului din localitate, care a fost realizat de comunitate din fondurile proprii şi care a fost vândut de persoanele care l-au administrat. La unele dintre probleme ridicate au fost oferite  răspunsuri pe loc, altele necesitând analiza şi răspunsul ulterior. Cetăţenii au solicitat ca la alocările de bani, în viitor, să se ţină cont de solicitările lor şi de gradul ridicat de sărăcie al zonei.
           A doua întâlnire a avut loc în localitatea Căşeiu. Problemele predominante în cadrul acestei întâlniri au fost cele legate de problemele de fond funciar, situaţie datorată neconcordanţei suprafeţelor atribuite cu numerele topo, ceea ce a dus în situaţia anulării unui număr de 19 Titluri de Proprietate. În acest context, primarul localităţii a solicitat sprijinul preşedintelui CJ în cadrul Comisiei Judeţeane de Fond Funciar. Tot în acest domeniu problemele semnalate s-au referit la situaţia pădurilor, fiind înregistrate tăieri excesive de pădure, preşedintele Consiliului Judeţean insistând ca poliţia să întărească controalele în această problemă. Alte probleme s-au referit la problema amenajărilor rigolelor şi a şanţurilor pentru a se împiedica efectele unor eventuale inundaţii, necesitatea amenajării unor drumuri în interiorul localităţilor, precum şi probleme referitoare la asistenţa medicală.
           Ultima localitate în care s-a deplasat echipa coordonată de preşedintele Consiliului Judeţean, a fost Câţcău. Principala problemă ridicată de cetăţeni a fost starea drumurilor, care necesită lucrări de reabilitare în toate localităţile comunei. Preşedintele Alin Tişe a promis ca în primăvara anului 2010 vor fi demarate lucrări de reabilitare a acestor drumuri. În plus, d-nul Alin Tişe a promis sprijin şi pentru efectuarea unor studii pe văile care traversează localităţile comunei, pentru întocmirea unor studii de risc pentru prevenirea inundaţiilor, precum şi sprijin pentru biserica din Muncel, un monument care are peste 400 de ani vechime.

Biroul de presă
07.10.2009