Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza actiunii cu statia mobila la Gilau

Sinteza actiunii cu statia mobila la Gilau


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Sinteza actiunii cu statia mobila desfasurata in comuna Gilau


   
     O echipa formata din patru angajati ai Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor (DJEP) Cluj, institutie publica de interes judetean care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, s-a deplasat cu statia mobila miercuri, 16 mai 2018, in localitatea Gilau, la sediul Primariei, in vederea preluarii documentelor si a fotografiei pentru intocmirea cartilor de identitate.
     Angajatii DJEP Cluj, sprijiniti de autoritatile locale si organele de politie, au executat o activitate de preluare a imaginii si de primire a documentelor necesare eliberarii actelor de identitate. Cu aceasta ocazie au fost primite de la locuitorii comunei un numar de 52 de cereri, reprezentand diferite cazuri: 30 de persoane care au detinut carti de identitate cu termen de valabilitate expirat, 13 persoane pentru schimbare de domiciliu, patru persoane care au implinit varsta de 14 ani, cate doua persoane pentru pierderea actului de identitate, respectiv pentru aplicarea mentiunii de resedinta, iar o persoana s-a regasit in alta situatie, actele urmand a fi eliberate in termenul legal prevazut de normativele in vigoare.
     DJEP Cluj face pe aceasta cale un apel catre toti cetatenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, in vederea evitarii situatiilor neplacute in care acestia pot deveni contravenienti. Astfel, in conformitate cu prevederile legale, cetatenii sunt obligati sa se prezinte, in termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani sau inainte cu cel putin 15 zile de la expirarea valabilitatii actului de identitate detinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor la care sunt arondati cu domiciliul sau la sediul DJEP Cluj - Cluj-Napoca, Str. Aviator-Badescu, nr. 7-9, pentru a solicita eliberarea cartii de identitate, respectiv intrarea in legalitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea contraventionala, respectiv sanctionarea cu amenda cuprinsa intre 40 si 80 de lei, fara a exista posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate din minimul sumei prevazute.

Biroul de presa
18 mai 2018