Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza actiune statia mobila la Gilau

Sinteza actiune statia mobila la Gilau

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă 

Ref: Sinteza acţiunii cu staţia mobilă desfăşurate în comuna Gilău

În data de 29.09.2010 o echipă formată din patru lucrători ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, s-a deplasat cu staţia mobilă în localitatea Gilău, jud. Cluj, în vederea preluării documentelor pentru întocmirea actelor de identitate.

Lucrătorii Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, sprijiniţi de autorităţile locale, au executat o activitate de preluare de imaginii şi de primire a documentelor necesare eliberării cărţilor de identitate sau a cărţilor de identitate provizorii. Cu această ocazie au fost primite un număr de 71 de cereri de la locuitorii Comunei Gilău, dintre care 23 de cereri pentru prima eliberare a cărţii de identitate şi o cerere pentru stabilirea reşedinţei, restul fiind preschimbări ca urmare a expirării, deteriorării, schimbării domiciliului etc. Actele de identitate astfel întocmite urmează să fie ridicate, în termenul legal, atât de la sediul Direcţiei Judeţene  de Evidenţă a Persoanelor Cluj, cât şi de la lucrătorii postului de poliţie din localitate şi înmânate locuitorilor din mediul rural.

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj face un apel către toţi cetăţenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot deveni contravenienţi. În conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau înainte cu cel puţin 15 zile de la expirarea valabilităţii actului de identitate deţinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, cu sediul în Loc. Cluj-Napoca, Str. Aviator Bădescu, Nr.7-9,  pentru a solicita intrarea în legalitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, care se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 lei, fără a exista posibilitatea achitării, în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute.              

     Biroul de presă

         30.09.2010