Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza actiune Savadisla

Sinteza actiune Savadisla

                                                                       

                                                        CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă
Ref: Sinteza acţiunii cu staţie mobilă a DJEP Cluj desfăşurată în comuna Săvădisla în data de 15.02.2011

        O echipă formată din cinci lucrători ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică ce funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, s-a deplasat în data de 15.02.2011, în localitatea Săvădisla, judeţul Cluj, cu staţia mobilă  în vederea preluării documentelor pentru întocmirea actelor de identitate.
       Lucrătorii DJEP sprijiniţi de autorităţile locale şi organele de poliţie, au executat o activitate de preluare a imaginii şi de primire a documentelor necesare eliberării actelor de identitate. Cu această ocazie au fost primite de la locuitorii comunei un număr de 81 cereri, reprezentând diferite cazuri: 6 tineri care au împlinit vârsta de 14 ani; 4 persoane pentru schimbare de domiciliu, 29 de persoane pentru preschimbarea buletinului de identitate; 34 persoane cu cărţi de identitate expirate şi 8 persoane care s-au regăsit în alte situaţii, actele de identitate urmând să fie eliberate în termenul prevăzut de  normele legale. Acţiunea de punere în legalitate cu acte de identitate a persoanelor s-a realizat prin deplasarea cu staţia mobilă achiziţionată în cadrul proiectului: „Modernizarea activităţilor de evidenţă a persoanelor din judeţul Cluj”, finanţat prin Programul Phare 2006 “Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local”.
        Precizăm pe această cale faptul că în perioada 2009-2010 au avut loc 17 acţiuni cu staţia mobilă, respectiv în comunele Cămăraşu (de 2 ori), Căpuşu Mare, Ceanu Mare, Chinteni, Gilău (de 2 ori), Măguri Răcătău, Săvădisla (de 2 ori), Suatu, Tritenii de Jos, Negreni (de 2 ori), Borşa, Aşchileu, Vultureni şi Bonţida. Cu prilejul acestor acţiuni au fost puse în legalitate nu mai puţin de 1.860 de persoane care se găseau în situaţii deosebite, neavând posibilitatea de a se prezenta la serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor pentru eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate.
        „Consiliul Judeţean Cluj va lua toate măsurile necesare pentru ca deplasările în teritoriu cu staţia mobilă în vederea preluării documentelor pentru tipărirea cărţilor de identitate să continue şi în perioada următoare, încercându-se acoperirea unei cât mai mari părţi a judeţului. Deţinerea unui act de identitate valabil este o condiţie de bază pentru ca fiecare cetăţean al judeţului să poată beneficia de drepturile conferite de lege şi de serviciile furnizate de administraţia publică. Aceste activităţi se desfăşoară în principal în sprijinul persoanelor cărora starea sănătăţii sau posibilităţile materiale nu le permit să se prezinte la ghişeu pentru obţinerea documentelor de identitate, contribuind astfel la reducerea riscului de marginalizare socială a acestor categorii de persoane defavorizate” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe.
        Facem un apel pe această cale către toţi cetăţenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot deveni contravenienţi. În conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau înainte cu cel puţin 15 zile de la expirarea valabilităţii actului de identitate deţinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, cu sediul în Loc. Cluj-Napoca, Str. Aviator Bădescu, Nr.7-9,  pentru a solicita intrarea în legalitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, care se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 lei, fără a exista posibilitatea achitării, în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute. 
 
Biroul de presă
16.02.2011