Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteaza actiunii cu statia mobila la Camarasu

Sinteaza actiunii cu statia mobila la Camarasu

                                                                    

                                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă 

Ref. Sinteza acţiunii cu staţia mobilă desfăşurată în Comuna Cămăraşu

 

            O echipă formată din patru angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, s-a deplasat cu staţia mobilă joi, 6 octombrie, în localitatea Cămăraşu, la sediul Primăriei, în vederea preluării documentelor şi a fotografiei pentru întocmirea cărţilor de identitate.

            Angajaţii DJEP Cluj, sprijiniţi de autorităţile locale şi organele de poliţie, au executat o activitate de preluare a imaginii şi de primire a documentelor necesare eliberării actelor de identitate. Cu această ocazie au fost primite de la locuitorii comunei un număr de 26 cereri, reprezentând diferite cazuri: 3 tineri care au împlinit vârsta de 14 ani, 10 persoane pentru schimbare de domiciliu, 10 persoane pentru expirare, 3 persoane care s-au regăsit în alte situaţii, actele de identitate urmând a fi eliberate în termenul legal prevăzut de actele normative în vigoare.

            DJEP Cluj face pe această cale un apel către toţi cetăţenii, pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care aceştia pot deveni contravenienţi. Astfel, în conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau înainte cu cel puţin 15 zile de la expirarea valabilităţii actului de identitate deţinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau la sediul DJEP Cluj - Cluj-Napoca, Str. Aviator-Bădescu, nr. 7-9, pentru a solicita eliberarea cărţii de identitate, respectiv intrarea în legalitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, respectiv sancţionarea cu amendă cuprinsă între 40 şi 80 lei, fără a exista posibilitatea achitării în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute.

 

 

 

    Biroul de presă 

   7 octombrie 2016