Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Singura sectia de chirurgie toracica din Cluj, modernizata

Singura sectia de chirurgie toracica din Cluj, modernizata


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Singura sectia de chirurgie toracică din centrul universitar clujean va fi modernizată

 

             Sectia de chirurgie toracică din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judetean Cluj, va intra în perioada următoare într-un amplu proces de reamenajare si modernizare.

Necesitatea realizării acestei investitii cu valoarea estimată la circa o jumătate de milion de lei este determinată de dorinta adaptării serviciilor medicale oferite la rigorile europene actuale precum si de nevoia de a preîntâmpina cererea de servicii medicale, tot mai ridicată, venită din partea pacientilor. Aceste aspecte sunt accentuate, totodată, de faptul că adresabilitatea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, într-o continuă extindere, a depăsit de mult limita regională, acesta devenind treptat un bastion national al luptei împotriva TBC si a bolilor de plămâni.

În ceea ce priveste lucrările de interventie, programate a se desfăsura pe parcursul a maximum sase luni, acestea vor consta, în principal, în realizarea unei zone de ambulator, amenajarea unui salon de supraveghere urgente, realizarea unui nou salon cu baie proprie si cu acces de pe coridorul principal, relocarea spatiului de sterilizare în imediata vecinătate a sălilor de operatii, separarea zonei de primire urgente de restul sectiei, etc.

Am considerat investitia ca fiind mai mult decât necesară, cu atât mai mult cu cât această sectie de chirurgie toracică este singura de acest fel din cadrul centrului universitar clujean. Ceea ce ne propunem prin intermediul acestor lucrări este să contribuim la modernizarea infrastructurii si a circuitelor medicale din cadrul sectiei, urmând a rezulta astfel o crestere a calitătii serviciilor medicale oferite pacientilor ce suferă de boli de plămâni”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

În prezent, Sectia de chirurgie toracică din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie dispune de 30 de paturi, din care cinci doar în compartimentul ATI, asigurând asistentă medicală curativă pentru pacientii cu tumori maligne si benigne, pneumotorax si traumatisme toracice.

Având în structură 230 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie este o institutie sanitară de monospecialitate care asigură, prin sectiile clinice si serviciile din structură, asistentă medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă si de recuperare a pacientilor cu afectiuni respiratorii tuberculoase - TBC si non-tuberculoase (BPOC, Astm bronsic, patologie tumorală malignă si benignă, pleurezii, supuratii bronho-pulmonare).

 

Biroul de presă

5 septembrie 2017