Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sezonul conservelor de iarna poate incepe

Sezonul conservelor de iarna poate incepe


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Sezonul conservelor pentru iarna poate sa inceapa. Piata de la Dezmir ii asteapta pe clujeni cu cele mai ieftine legume si fructe


     Pentru ca un numar cat mai mare de cetateni sa poata beneficia de oportunitatea de a achizitiona produse agricole de calitate, la preturi decente, direct de la producatori, mai ales acum, in plin sezon al fructelor si legumelor de vara, Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta tuturor persoanelor interesate lista preturilor practicate la piata de gros de la Dezmir administrata de SC Agro Transilvania Cluj SA. Aceste preturi sunt cele de referinta ale producatorilor si se fixeaza in fiecare dimineata in functie de produsele de calitatea I cele mai vandute.
     „Piata de la Dezmir este locul ideal de unde clujenii pot alege dintr-o gama variata de fructe si legume proaspete, de cea mai buna calitate, culese si alese cu grija chiar de producatori. Incurajez, inca o data, toate persoanele interesate sa viziteze aceasta piata agroalimentara, cu atat mai mult cu cat perioada pregatirii conservelor pentru iarna se apropie iar produsele puse la dispozitie raspund cerintelor celor mai pretentiosi clienti” a declarat domnul Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Astfel, printre fructele si legumele pentru care clujenii pot opta se afla afinele – 17 lei/kg; gogosarii – 5 lei/kg; ardeii Kapia si conopida – 3,5 lei/kg; ardeii iuti – 3 lei/kg; rosiile – 2 lei/kg; castravetii, morcovii, sfecla, ardeiul gras si ceapa rosie – 1,5 lei/kg; salata verde si telina cu frunze – 1,5 lei/bucata; piersicile – 2,5 lei/kg; prunele – 2,3 lei/kg; pepenele galben – 1 leu/kg; pepenele verde – 0,5 lei/kg; ceapa verde – 1,1 lei/legatura; porumbul zaharat – 0,5 lei/bucata; vinetele – 1,2 lei/kg; dovlecelul – 1 leu/kg; varza – 0,8 lei/kg si cartofii – 0,7 lei/kg, dar si alte categorii de produse al caror pret este negociabil, in functie de cantitatile achizitionate, respectiv de cerere si oferta.
     Situata la iesirea din municipiul Cluj-Napoca, pe teritoriul localitatii Dezmir din comuna Apahida, Piata Agro Transilvania beneficiaza de un acces extrem de facil atat pentru posesorii de autovehicule, cat si pentru cei care aleg sa se deplaseze folosind mijloacele de transport in comun, respectiv linia 8L care ii lasa chiar in incinta pietei.

Biroul de presa
28 iulie 2017