Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sesiune informare voluntariat

Sesiune informare voluntariat

                                                                      

                                       CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref:  Sesiune de informare pe tema voluntariatului la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”

     Centrul de Informare şi Resurse “American Corner” din cadrul Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" împreună cu Corpul Păcii România, organizează o serie de activităţi pe tema voluntariatului, activităţi dedicate aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea Corpului Păcii în lume, a 20 de activitate în România şi a Anului European al Voluntariatului.
     Astfel, Marţi 1 martie 2011, cu începere de la ora 16:00, la Centrul de Informare şi Resurse “American Corner”, din incinta Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj-Napoca, Calea Dorobantilor nr. 104, va avea loc o sesiune de informare pe tema importanţei voluntariatului şi a promovării păcii şi prieteniei prin activităţi de voluntariat. Amanda MacGurn, voluntar Corpul Păcii în România, cât şi reprezentanţi ai unor ONG-uri locale vor vorbi despre promovarea voluntariatului, un obiectiv major al activităţii Corpului Păcii în România.
     La eveniment sunt invitaţi să participe şcolari, liceeni şi tineri care constituie grupul ţintă pentru activităţile de voluntariat.
     Corpul Păcii România este o agenţie guvernamentală americană înfiinţată în anul 1961 la iniţiativa preşedintelui John F. Kennedy, care trimite voluntari americani în toată lumea în programe de asistenţă tehnică şi schimb intercultural. Agenţia americană funcţionează în România din anul 1991. În ultimii 20 de ani, peste 1.000 de voluntari au lucrat în România în programe de predare a limbii engleze, dezvoltare economică comunitară, dezvoltare instituţională şi educaţie de mediu. În prezent, 89 de voluntari americani lucrează cu şcoli, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale în 30 de judeţe din toată România.
     „Consiliul Judeţean Cluj a sprijinit în permanenţă şi va continua să sprijine orice iniţiativă menită să contribuie la promovarea şi extinderea voluntariatului în judeţul Cluj, cu atât mai mult cu cât apreciem prestaţiile voluntare ca fiind o resursă insuficient valorificată şi care ar trebui încurajată în mod continuu, în beneficiul exclusiv al comunităţilor noastre locale şi al persoanelor aflate în nevoie” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
28.02.2011