Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sesiune de pregatire pentru salvatorii montani

Sesiune de pregatire pentru salvatorii montani


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Prima sesiune de pregatire pentru salvatorii montani clujeni a luat sfarsit

   
     Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo, institutie de interes judetean care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a incheiat zilele trecute prima sesiune de pregatire pentru salvatorii montani clujeni, cea de-a doua urmand a avea loc in intervalul 27-30 iulie 2017.
     Cei noua salvatori montani din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont Salvaspeo Cluj si cei sapte proveniti din cadrul Serviciului Public Local Margau au exersat actiuni de salvare din vertical, tehnici de transport al accidentatilor si au testat diferite tipuri de echipament. De asemenea, cu sprijinul doctorilor Popescu Petre si Balog Carmen, au parcurs tehnici de acordare a primului ajutor si au revazut situatiile mai deosebite din punct de vedere medical pe care le-au intalnit in ultima vreme.
     „Aceste activitati de pregatire si de exersare in comun a celor mai eficiente tehnici de interventie si de salvare sunt extrem de utile intrucat faciliteaza atat deprinderea unor noi cunostinte cat si schimbul de experienta, totul in beneficiul, evident, al iubitorilor de sport, munte si activitati in natura” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Un invitat special a fost un paramedic din Finlanda, care a activat in zone de conflict din Iugoslavia, Africa, Afganistan si Orientul Mijlociu. Impreuna cu salvatorii montani clujeni, acesta a participat la actiunile de salvare, asumandu-si si rolul de victima.
     Actiunea de pregatire a salvamontistilor clujeni s-a desfasurat in Cheile Turzii, zona montana cu cel mai mare aflux de turisti din judet si in care, doar in ultima luna, salvatorii montani au rezolvat cu succes opt cazuri.

Biroul de presa
19 iulie 2017