Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Serviciul ALOPEDI - apelat de sute de parinti

Serviciul ALOPEDI - apelat de sute de parinti
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Serviciul ALOPEDI, apelat de peste 500 de ori in mini-vacanta de 1 mai     Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, impreuna cu conducerea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii si medicii care asigura serviciul de call center ALOPEDI – 0364 917, au realizat o analiza a activitatii derulate de acest serviciu gratuit dedicat sfaturilor medicale pediatrice in perioada mini-vacantei de 1 mai.
     Astfel, in intervalul 28 aprilie – 1 mai a.c., nu mai putin de 500 de parinti au apelat serviciul de telemedicina dedicat copiilor. In acest context, imbucurator e faptul ca un procent semnificativ de cca. 75% dintre copiii pentru care s-a apelat nu au prezentat semne de alarma, astfel incat parintii au putut beneficia de sfaturi telefonice pentru ingrijirea lor la domiciliu, evitandu-se disconfortul deplasarii la unitatile medicale. In aceste cazuri, medicii au acordat sfaturi privind ingrijirea micutilor pacienti si au comunicat semnele de alarma la aparitia carora parintii trebuie sa se deplaseze la medic.
     In ceea ce priveste simptomatologia semnalata in aceasta perioada, doar 15,6% dintre apelurile primite au fost datorate problemelor digestive, 18,8% au necesitat evaluare pentru probleme respiratorii, iar 20% au avut ca principal motiv de apelare febra.
     „Dincolo de succesul evident de care se bucura acest serviciu de sfat medical prin telefon, datorat atat inaltei calificari cat si daruirii de care dau dovada specialistii ALOPEDI, recomand, inca o data, tuturor parintilor sa apeleze cu deplina incredere serviciul de telemedicina pe care l-am pus la dispozitia lor pentru a obtine rapid si gratuit sfaturi calificate, adecvate pentru fiecare copil in parte.” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In ceea ce priveste activitatea ALOPEDI, este important de precizat si faptul ca in primele patru luni ale anului 2018, specialistii acestuia au evaluat un numar de cca. 4.000 de copii. Aproximativ jumatate din numarul apelurilor provin din zona metropolitana Cluj-Napoca, serviciul fiind accesat si de parinti din alte zone ale tarii, Bucuresti, Brasov si Timis fiind pe primele trei locuri in ceea ce priveste numarul de apeluri primite dinafara judetului Cluj.
     Reamintim, in acest context, faptul ca ALOPEDI 0364-917 este serviciul de sfat medical telefonic de urgenta, asigurat de catre medici in specialitatea pediatrie sau medicina de urgenta printr-o linie de garda dedicata acestuia non-stop, 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Acest serviciu de telemedicina dedicat copiilor are o experienta de mai mult de 4 ani, o adresabilitate in continua crestere, evaluarea realizandu-se prin intrebari care stabilesc gravitatea starii copilului, respectiv momentul in care micul pacient are nevoie de consult medical fata in fata.


Biroul de presa
2 mai 2018