Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Serviciile medicale apreciate de pacienti

Serviciile medicale apreciate de pacienti
CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Calitatea serviciilor oferite de spitalele clujene, apreciata de catre pacienti     Doua dintre unitatile medicale clujene aflate sub autoritatea Consiliului Judetean, respectiv Spitalul Clinic de Recuperare si cel de Boli Infectioase au fost evaluate pozitiv in cadrul celui mai recent Raport de cercetare publicat de Observatorul Roman de Sanatate (O.R.S.), organizatie a carei misiune este aceea de a contribui la imbunatatirea serviciilor de sanatate din Romania si din sud-estul Europei.
     Conform datelor din raportul O.R.S., rezultate din analiza a 122.423 de chestionare de satisfactie aplicate pacientilor la externarea din spitalele romanesti, cele doua spitale clujene se situeaza pe primele pozitii in clasamentul unitatilor sanitare romanesti din punct de vedere al calitatii serviciilor medicale oferite in perioada de referinta decembrie 2016 - ianuarie 2018.
     „Sunt convins ca, in obtinerea acestor rezultate au contat atat profesionalismul de exceptie al tuturor celor ce lucreaza in cele doua spitale cat si conditiile pe care am reusit sa le oferim prin investitiile masive in infrastructura unitatilor medicale si in aparatura medicala de ultima generatie.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise. 
     Astfel, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca se situeaza pe un onorant loc II in topul national al spitalelor din Romania in ceea ce priveste calitatea serviciilor medicale oferite, cu un procent de 86,85%. In acelasi timp, spitalul se claseaza pe pozitia a patra la nivel national, cu un procent de 91,19%, din perspectiva satisfactiei pacientilor cu privire la  curatenia pe care au perceput-o in cadrul unitatii sanitare.
     La randul lui, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca a fost nominalizat in cadrul acestei cercetari la capitolul „Transparenta in oferirea serviciilor medicale”, clasandu-se pe un merituos loc II.


Biroul de presa
9 februarie 2018