Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Semnare Protocol-reabilitare-Spitalul Judetean

Semnare Protocol-reabilitare-Spitalul Judetean

                                                                                      

                                                   CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Semnarea Protocolului de Colaborare în vederea executării lucrărilor de reabilitare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj

          Astăzi, 10.07.2009, la sediul Ministerului Sănătăţii, în prezenţa Primului Ministru al României, domnul Emil Boc, şi a ministrului Sănătăţii, domnul Ion Bazac, a avut loc semnarea Protocolului de Colaborare între Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean Cluj şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj în vederea executării lucrărilor civile de reabilitare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, spital aflat în domeniul public al judeţului Cluj. La acest eveniment Consiliul Judeţean Cluj a fost reprezentat de către domnul vicepreşedinte Radu Bica şi de către doamna Cristiana Ciortea, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.
          Obiectul Protocolului îl reprezintă colaborarea în vederea realizării obiectivului de investiţie privind “Reabilitarea şi modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie” pentru clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. 
           Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a fost inclus în proiectul privind “Reforma Sectorului Sanitar APL 2, faza a–II-a. Componenta 1 Asistenţă medicală maternală şi neonatală” finanţat prin acordurile de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (nr. 4760 RO) şi Banca Europeană de Investiţii (FI nr. 22.943 RO).
           „Asigurarea condiţiilor materiale necesare în vederea funcţionării în condiţii optime a spitalelor din judeţul Cluj şi pentru creşterea calităţii actului medical a reprezentat o preocupare constantă a actualei conduceri a Consiliului Judeţean Cluj. Semnarea acestui protocol prezintă o importanţă deosebită, urmând să producă multiple efecte benefice pentru activitatea medicală clujeană şi pentru locuitorii judeţului Cluj în general. Urmează ca în cel mai scurt timp să fie organizate licitaţiile, astfel încât în cursul lunii septembrie să poată demara efectiv execuţia lucrărilor de reabilitare la Spitalul Judeţean de Urgenţă”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, domnul Radu Bica.
            Guvernul României prin Ministerul Finanţelor Publice în numele Ministerului Sănătăţii a primit  un împrumut din partea Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare precum şi un împrumut din partea Băncii Europene pentru Investiţii pentru costul proiectului de Reformă a Sectorului Sanitar – Faza a II a şi intenţionează să utilizeze o parte din sumele din acest împrumut pentru plăţile efectuate în temeiul Contractului pentru „Lucrări civile de reabilitare a secţiilor de Obstetrică şi Neonatologie din Spitalul Judeţean Cluj”.
           În cadrul proiectului se vor executa lucrările de construcţii şi instalaţii necesare reabilitării şi modernizării clădirilor şi spaţiilor ce adăpostesc secţiile de obstetrică şi neonatologie ale Spitalului Judeţean Cluj-Napoca, astfel încât acestea să corespundă calitativ, pe întreaga lor durată de existenţă, şi să fie asigurată satisfacerea cerinţelor esenţiale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 10/1995 cu completările ulterioare. Perioada de construcţie este de 730 de zile.


    Biroul de Presă
    10.07.2009