Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Semnare contract ski in Romania - Baisoara

Semnare contract ski in Romania - Baisoara

                                                                          

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Semnarea contractului pentru execuţia pârtiei de schi de la Băişoara, judeţul Cluj
 
          Astăzi, 17.12.2009, la sediul Consiliului Judeţean Cluj a avut loc semnarea contractului de achiziţie publică de lucrări pentru realizarea proiectului: „SCHI ÎN ROMÂNIA, COMUNA BĂIŞOARA, JUDEŢUL CLUJ – DEZVOLTAREA TURISMULUI DE IARNĂ ÎN MUNŢII APUSENI”.
         În conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, ofertantul câştigător al contractului de achiziţie publică  de lucrări pentru realizarea proiectului: ”Schi în România – Comuna Băişoara, Judeţul Cluj Dezvoltarea Turismului de Iarnă în Munţii Apuseni” este: ASOCIEREA HARCON Zrt BUDAPESTA SC CONSIC SA SF. GHEORGHE cu oferta de  15.887.952,21 lei fără TVA cu durata de execuţie de 14 luni, durata de garantare a lucrărilor de 24 de luni, garanţia de buna execuţie de 10%.
          Termenul de contestaţii a expirat în data de 15.12.2009, niciuna dintre societăţile ofertante nedepunând contestaţii. Criteriul de atribuire a contractului de lucrări l-a reprezentat “Preţul cel mai scăzut”.
          Pentru execuţia lucrărilor la proiectul ”Schi în România – Comuna Băişoara, Judeţul Cluj Dezvoltarea Turismului de Iarnă în Munţii Apuseni” au fost depuse oferte din partea a 4 societăţi.
Ofertele celor 4 societăţi au fost următoarele: 

1. SC SELINA SRL Oradea
- Durata de execuţie: 18 luni
- Garanţia de bună execuţie: 10%
- Valoarea ofertei: 20.673.551,62 lei fără TVA

2. Asocierea SC ACOMIN SA Cluj-Napoca şi LEITNER AG Italia
- Durata de execuţie: 18 luni
- Garanţia de bună execuţie: 10%
- Valoarea ofertei: 16.934.948,57 lei fără TVA

3. Asocierea PORR TECHNOBAU şi TEERAG–ASDAG AKTIENGESELLSCHAFT Viena, Austria
- Durata de execuţie: 18 luni
- Garanţia de bună execuţie: 10%
- Valoarea ofertei: 17.843.550,37 lei fără TVA

4. Asocierea HARCON Zrt Budapesta şi SC Consic SA Sfântu Gheorghe
- Durata de execuţie: 14 luni
- Garanţia de bună execuţie: 7%
- Valoarea ofertei: 15.887.952,21 lei fără TVA

         În acest context, reamintim faptul că realizarea proiectului “Dezvoltarea turismului de iarnă în Munţii Apuseni – comuna Băişoara, judeţul Cluj” se desfăşoară în cadrul Programului de interes naţional pentru dezvoltarea turismului “Schi în România" şi are ca obiectiv principal valorificarea potenţialului turistic al Munţilor Apuseni prin dezvoltarea infrastructurii turistice în vederea creşterii economice şi atragerii de noi investiţii.
        Printre lucrările care urmează a se derula în cadrul acestui proiect amintim: amenajarea pârtiei de schi (extinderea pârtiei cu 1,5 km şi îmbunătaţirea pârtiei existente), realizarea unui telescaun cu o capacitate de 1800 de persoane/oră, implementarea unui sistem electronic de biletărie, construcţia unei clădiri cu spaţii tehnice şi funcţiuni publice (adăpostire utilaj pentru bătătorit zăpada, grupuri sanitare şi utilităţi), achiziţionarea unui utilaj pentru bătătorit zăpada, construcţia unei parcări, precum şi amenajarea unui drum de acces către zona domeniului schiabil.
         “Prin desemnarea câştigătorului acestei licitaţii şi semnarea contractului am făcut un pas important în vederea dezvoltării turismului de iarnă în judeţul Cluj. Vom urmări îndeaproape derularea lucrărilor şi vom întreprinde toate demersurile necesare astfel încât proiectul să fie finalizat în termenul stabilit iar turiştii să poată beneficia în cel mai scurt timp posibil de facilităţile ce urmează a fi realizate. Punerea în valoare a potenţialului turistic al judeţului Cluj, inclusiv prin crearea condiţiilor optime pentru practicarea turismului de iarnă şi a sporturilor montane, va continua să reprezinte o prioritate pentru actuala conducere a Consiliului Judeţean Cluj, sens în care vom accelera demersurile începute atât în vederea reabilitării infrastructurii care facilitează accesul în zonele turistice cât şi pentru modernizarea şi punerea în valoare a obiectivelor turistice propriu-zise”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Radu Bica.
           Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Cluj a aprobat un contract de asociere cu comuna Băişoara. Obligaţiile Consiliul Judeţean care decurg din acest parteneriat vizează urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor prin intermediul persoanelor abilitate, plata lucrărilor executate, precum şi recepţionarea acestora.
 

Biroul de presă
17.12.2009