Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Semnare contract semnalizare rutiera pe drumurile judetene

Semnare contract semnalizare rutiera pe drumurile judetene

                                                                                    

                                 CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat de presă
Ref. Semnare contract semnalizare rutieră pe drumurile judeţene

     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat contractul de achiziţie publică având ca obiect „Indicatoare rutiere şi stâlpi de susţinere indicatoare rutiere” în vederea semnalizării verticale a drumurilor judeţene clujene.
     Astfel, în urma achiziţiei efectuate de către forul administrativ judeţean, oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de către firma SC Loial Impex SRL, cu o propunere financiară de 38.580 lei fără TVA. În cadrul aceleiaşi licitaţii au mai fost depuse două oferte, respectiv de către SC Kiss Unicum SRL cu o ofertă în valoare de 40.073,20 lei fără TVA şi SC Girod Semnalizare Rutieră SRL cu o ofertă în valoare de 40.336 lei fără TVA.
     Necesitatea achiziţiei acestor indicatoare a fost justificată de faptul că, potrivit verificărilor efectuate în teren de specialiştii Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, o mare parte dintre indicatoarele rutiere montate în prezent pe acostamentele drumurilor judeţene prezintă un grad mare de uzură şi degradare, datorat atât duratei mari de exploatare cât şi altor cauze fizice şi mecanice, astfel încât acestea nu mai deţin capabilitatea asigurării gradului normal de retroreflexie pe timp de noapte. Astfel, în urma testelor tehnice efectuate, s-a constatat faptul că aceste indicatoare au un coeficient de retroreflexie al panoului de aproximativ 40%, adică la mai puţin de jumătate din valoarea standard minimă prevăzută de normativele în vigoare. Din acest motiv, dar şi din dorinţa nepericlitării siguranţei participanţilor la trafic, aceste indicatoare se impune a fi înlocuite, prioritate având cele de avertizare şi reglementare, urmate de cele de informare. De asemenea, necesitatea montării de noi indicatoare se datorează şi distrugerii acestora ca urmare a unor accidente rutiere sau a distrugerii/furtului săvârşite de către persoane răuvoitoare, neidentificate.
     „Decizia de a înlocui nu mai puţin de 124 de indicatoare şi 920 de stâlpi de susţinere de pe drumurile judeţene care au depăşit cu mult durata maximă de exploatare, de circa şapte ani, este determinată de dorinţa noastră, în calitate de proprietari şi administratori ai drumurilor judeţene, de a asigura o circulaţie în condiţii de maximă siguranţă” a declarat domnul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Biroul de presă
28 octombrie 2016