Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Semnare contract lucrari de modernizare Luminita

Semnare contract lucrari de modernizare Luminita

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă

Ref: Semnare contract lucrări de modernizare Centru Maternal “Luminiţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a semnat contractul pentru lucrările de modernizare a Centrului Maternal “Luminiţa”, proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională.

În cadrul procedurii de achiziţie publică organizată de Consiliul Judeţean Cluj pentru realizarea lucrărilor de modernizare a centrului maternal au depus oferte şapte firme, societatea câştigătoare fiind S.C. CONSTRUCŢII S.R.L. din Cluj-Napoca, pentru valoarea de 298.325,26 lei (fără TVA). Lucrările, al căror termen de execuţie este de nouă luni de la data semnării contractului, vor viza în principal amenajări şi finisaje interioare, reparaţii exterioare, reparaţii la acoperişul imobilului, lucrări de instalaţii şi de reţele exterioare, lucrări de drenare, construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, refacerea trotuarelor şi a aleilor.

Reamintim în acest context faptul că obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii serviciilor oferite mamei şi copilului, femeilor gravide aflate în situaţie de risc, mamelor singure cu copii nou născuţi cu risc de abandon, prin creşterea calităţii serviciilor oferite acestora, în contextul unei politici active care are rolul de a preveni abandonul copilului şi promovarea alternativelor la instituţionalizarea copilului.

Valoarea totală a proiectului este de 806.330,29 lei, iar valoarea eligibilă este de 651.481,46 lei, din care  523.465,35  lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, finanţarea nerambursabilă din bugetul naţional este de 114.986,48  iar 13.029,63 lei constituie cofinanţare de la Consiliul Judeţean Cluj.

Beneficiari direcţi ai proiectului vor fi cuplurile mamă-copil aflate în situaţie de risc, cum ar fi mame cu copii nou născuţi, cu risc de abandon (mame singure şi mame adolescente) care se confruntă cu probleme relaţionale, profesionale şi financiare; gravide minore şi gravide aflate  în situaţie de risc/dificultate; mame cu copii care temporar nu au locuinţă, fiind în imposibilitatea de a răspunde corespunzător nevoilor specifice ale copilului etc.

Prin semnarea contractului pentru lucrările de modernizare a Centrului Maternal “Luminiţa realizăm  un nou pas înainte în politica noastră, mult mai consistentă şi cuprinzătoare, de sprijinire a persoanelor vulnerabile din punct de vedere social. Intenţia noastră este ca, oferind o infrastructură adecvată beneficiarilor, să contribuim, odată în plus, la creşterea şanselor de reuşită ale eforturilor întreprinse în direcţia prevenirii şi a reducerii abandonului de copii. În perioada următoare vom avea în vedere dotarea corespunzătoare a Centrului, o etapă cel puţin la fel de importantă în demersul de oferire a celor mai bune condiţii pentru beneficiarii centrului care funcţionează în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj ” a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.  

 

Biroul de presă 

04.09.2012