Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Semnare contract extindere Tetarom I

Semnare contract extindere Tetarom I

                                          

                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat de presă
Ref: Semnarea contractului de execuţie a lucrărilor de extindere a Parcului Industrial TETAROM
  I


     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, ca reprezentant al beneficiarului şi Ioan Aşchilean, reprezentant al asocierii care a câştigat licitaţia, au semnat astăzi, 21 mai 2014, contractul de execuţie a lucrărilor de construire aferente extinderii Parcului Industrial TETAROM I. La eveniment a participat şi vicepreşedintele CJ Cluj Ioan Oleleu şi Viorel Găvrea, directorul TETAROM.
     „Este al doilea mare contract de execuţie pe care îl semnăm în ultimele trei săptămâni şi, fără a aduce vreo atingere proiectului care vizează construirea parcului TETAROM  IV, cred că acest proiect este mai important deoarece vizează un obiectiv de investiţii din municipiul Cluj-Napoca. Pe de altă parte, investitorii aşteaptă cu nerăbdare extinderea parcului, preferând, probabil, această locaţie datorită faptului că se află mai aproape de alte facilităţi, cum ar fi aeroportul, Gara CFR. În parc se vor crea noi locuri de muncă, ceea ce mă face să spun că indiferent de costurile, deloc mici, necesare pentru extindere, scopul nostru se împlineşte. Noi urmărim să creăm locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi ai universităţilor clujene, pentru a le asigura un viitor aici, acasă. Concomitent, trebuie să-mi exprim satisfacţia pentru faptul că şi acest proiect este realizat de o firmă clujeană, astfel că forţa de muncă folosită este una locală, iar taxele şi impozitele cuvenite autorităţilor locale rămân acasă”, a declarat Horea Uioreanu.
      La rândul său, constructorul a precizat că asocierea câştigătoare a licitaţiei va executa lucrări de bună calitate şi că în şantier vor munci aproximativ 100 de persoane. El a mai promis că termenul de finalizare a contractului, respectiv 17 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, va fi cu siguranţă respectat.
     „Deşi lucrările încă nu au început, pot să afirm că în maximum doi ani de la finalizarea infrastructurii, noua facilitate va fi ocupată în proporţie de 100%, deoarece avem deja cereri de locare în parc din partea unor investitori importanţi. Chiar dacă nu putem avansa acum sume investite şi număr de locuri de muncă, vorbim despre parteneri serioşi care aşteaptă să vină la Cluj”, a spus directorul TETAROM,  Viorel Găvrea.
     Reamintim faptul că lucrările de extindere cu 12 hectare a Parcului Industrial TETAROM  I au fost adjudecate de  Asocierea ACI SA Cluj, Nord Conforest SA, Electromontaj SA, valoarea contractului fiind de 42,137 milioane lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 17 luni. Jumătate din fonduri provin din fonduri comunitare, din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul reprezentând contribuţia  Consiliului Judeţean Cluj.
     La această dată Parcul Industrial TETAROM I se întinde pe 20 de hectare.

Biroul de presă
21 mai 2014