Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Semnare contract - evaluare mediu - PUZ- Managementul deseurilor

Semnare contract - evaluare mediu - PUZ- Managementul deseurilor

                                                                                

                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Semnare contract pentru proiectarea Evaluării de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Cluj

          Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe a semnat, în data de 02.09.2009, în calitate de achizitor, cu S.C. Medana Company S.R.L., câştigătorul selecţiei de oferte organizate de Consiliul Judeţean, în calitate de prestator, Contractul de Servicii referitor la Servicii de proiectare pentru: Evaluarea de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Cluj.
          Conform contractului prestatorul este obligat să presteze servicii de proiectare prevăzute în contract, în vederea obţinerii avizului de mediu de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj-Napoca. Preţul convenit pentru îndeplinirea contractului, plătibil prestatorului de către achizitor, este de 5.872,5 de lei la care se adaugă 1.115,78 de lei TVA. Durata contractului este de 30 de zile de la data semnării contractului.
          “Este un nou pas necesar, parcurs pentru implementarea viitorului sistem de management integrat al deşeurilor la nivelul judeţului Cluj. Suntem pe calea cea bună, ritmul procedurilor derulate până acum aducându-ne o scurtare de termene cu aproximativ o lună, ceea ce ne face încrezători că vom reuşi implementarea acestui proiect la termenele stabilite”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
            Prin H.G.R. nr. 349/2005 privind depozitarea deşeurilor, se impune ca depozitele neconforme situate în Judeţul Cluj să îşi sisteze activitatea, după cum urmează: Pata Rât şi Cetan Dej până la data de 16 iulie 2010, iar depozitele de la Gherla, Câmpia Turzii, Huedin, Turda  până la data de 16 iulie 2012.
           Proiectul SISTEMUL INTEGRAT DE MANAGEMENT AL DEŞEURILOR, este derulat prin P.O.S. Mediu în cadrul AXEI PRIORITARE 2 Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”, şi prevăzut a se  finanţa prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Conform master planului elaborat de consultant valoarea proiectului este de 42,72 de milioane de euro, din care 35 de milioane asigurate prin POS Mediu, restul sumei fiind cofinanţarea care va fi susţinută de judeţul Cluj.

Biroul de presă
03.09.2009