Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Semnare contract De Longhi

Semnare contract De Longhi

CONILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presa

Ref: Semnare contract DeLonghi 

           

              Astăzi, 28.03.2012, a fost semnat, în faţa notarului, contractul între Consiliul Judeţean Cluj, SC Tetarom SA şi SC DeLonghi SRL Romania, privind derularea investiţiei DeLonghi în parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, în conformitatea cu prevederile HCJ nr. 79 din 27 martie 2012.

            „Au fost semnate astăzi cele două contracte, unul de constituire de drepturi reale, adică drept de superficie pe teren şi drept de servitute pe căile interne de acces în Parcul Industrial Tetarom 3, precum şi cel de administrare între judeţul Cluj, prin S.C. Tetarom S.A. şi S.C. DeLonghi S.R.L, în forma în care au fost aprobate în plen. Din acest moment practic societatea DeLonghi poate să îşi deruleze investiţia din parcul nostru industrial”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

            La finalul lunii ianuarie grupul italian De'Longhi a anunţat achiziţionarea activelor  Nokia din Parcul Industrial de la Jucu, unde va începe în acest an producţia de aparate electrocasnice şi electronice. Ţinta de angajări este de 600-1.000 de oameni, iar investiţia în dotările cu echipament ale halelor, de 30 de milioane de euro.

            De'Longhi s-a înfiinţat în 1902 ca atelier meşteşugăresc, devenind unul dintre liderii globali pe piaţa aparatelor electrocasnice, în special la automate de cafea şi aparate de bucătărie. În 1994, De'Longhi a cumpărat compania italiană Climaveneta, iar în 2001, producătorul britanic Kenwood. În urma reorganizării sale, grupul are două divizii: cea de echipamente de uz casnic, care a avut în 2011 venituri mai mari cu 11,3% decât în anul precedent, şi cea de echipamente profesionale, în creştere cu 8,8%. Mărcile sale distinctive sunt De'Longhi şi Kenwood, alături de Ariete, Simac, Climaveneta sau Dlradiators. De'Longhi dispune de fabrici în Italia, Rusia şi China. Grupul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de euro.

Biroul de presă

  28.03.2012