Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Semnare contract concesiune lucrari Aeroport

Semnare contract concesiune lucrari Aeroport

 

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat de presă 

Ref: Semnare contract concesiune lucrări Parking şi Hotel la Aeroport 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe a semnat astăzi, 17.08.2010, împreună cu reprezentanţii SC UTI Facility Management SA Bucureşti, contractul de concesiune de lucrări publice vizând proiectarea, finanţarea, construirea, darea în exploatare, întreţinerea, operarea şi asigurarea garanţiei totale prin activităţi de service şi mentenanţă a Parcărilor şi a unui Hotel de 4* din perimetrul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. 

Contractul vizează extinderea parcării auto existente şi construirea unui parking auto etajat, inclusiv reglementare acces, sens giratoriu, benzi de preselecţie. Noul parking auto etajat va avea o capacitate de 1.470 locuri de parcare şi o suprafaţă construită desfăşurată de 37.800 metri pătraţi. Parcarea va avea două niveluri, nivelul inferior fiind semi-îngropat astfel încât să nu obtureze faţada noilor terminale de plecări şi sosiri ale Aeroportului. Referitor la extinderea parcării auto existente, aceasta va avea o capacitate minimă de 530 locuri de parcare şi o suprafaţă de minim 17.550 metri pătraţi. 

            În ceea ce priveşte construirea unui Hotel de 4*, acesta se va construi pe trei nivele, va avea o capacitate de 144 de locuri şi va include un restaurant şi un bar cu o capacitate de 200 de locuri, săli de conferinţe cu o capacitate de capacitate 300 de locuri, parcare subterană de 880 de mp (44 locuri), precum şi diverse amenajări exterioare - accese, parcări, spaţii verzi. 

 Durata acestei concesiuni este de 45 de ani. Redevenţa aferentă Serviciului de Parcare se va plăti în rate lunare egale, pornind de la suma de 250.000 Euro (fără TVA) pentru primul an de concesiune. Pentru restul perioadei de concesiune redevenţa va fi indexată anual (cu capitalizare) cu procentul de creştere/scădere înregistrat de traficul de pasageri în cadrul R.A. Aeroportul Cluj-Napoca pentru anul precedent. În privinţa redevenţei aferente Serviciului Hotelier, aceasta se va plăti anual, valoarea acesteia fiind următoarea: până la punerea în funcţiune a hotelului, se va achita valoarea medie de 230.898,70 Euro/an (fără TVA). Pentru restul perioadei de concesiune, redevenţa va fi egală cu procentul de 12% din veniturile brute anuale ale hotelului. 

Prin semnarea acestui contract marcăm un nou pas înainte, extrem de important, în procesul de modernizare şi extindere a Aeroportului clujean. În acest fel contribuim, odată în plus, la atingerea celor mai înalte standarde europene în domeniu şi la consolidarea statutului de lider regional în domeniul aeroportuar. În vederea derulării lucrărilor conform termenelor şi în condiţiile stabilite, am decis constituirea unei comisii formate din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai Aeroportului, comisie care va urmări în permanenţă evoluţia proiectului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe. 

 

Biroul de presă 

17.08.2010