Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Semnare contract Bosch

Semnare contract Bosch

                                                                                   

                                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Semnare contract Bosch

      Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a anunţat astăzi, 17 februarie 2012, în cadrul unui briefing de presă, semnarea contractului dintre administraţia judeţeană şi reprezentanţii concernului Bosch, referitor la investiţia pe care această societate urmează să o deruleze pe o locaţie din cadrul Parcului industrial Tetarom III din localitatea Jucu.
    „Am semnat astăzi contractul cu reprezentanţii companiei, referitor la investiţia pe care dânşii urmează să o dezvolte în Parcul industrial Tetarom III.  Avem de a face cu cea mai mare investiţie privată din istoria judeţului Cluj, în valoare de 77 de milioane de euro, care va aduce până la final peste 2.000 de locuri de muncă şi va genera încasări importante la buget. În perioada următoare vom mai fi în situaţia de a prezenta noi investiţii, care să aducă locuri de muncă şi venituri pentru clujeni. Pentru că munca noastră în atragerea de parteneri serioşi şi eficienţi va continua să fie prioritară” consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
      Contractul acordă companiei Bosch drept de superficie pentru o perioadă de 99 de ani pentru suprafaţa de teren de 21,5 ha situată în cadrul parcului Tetarom III, aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Cluj. Investiţia se va realiza în două etape şi are în vedere, în faza finală, construirea a 80.157 de metri pătraţi construiţi la sol, incluzând o unitate de producţie, spaţii de birouri, centru logistic, clădire tehnică, parcări, alei şi spaţii verzi. Pentru dreptul de superficie, Bosch va plăti o taxă de 0,1 euro/metru pătrat pe an plus TVA, taxă ce se va achita în lei.
     Consiliul Judeţean Cluj va sprijini compania Bosch pentru racordarea la utilităţi şi va asigura, pe cheltuiala sa, accesul auto şi pietonal la parcela de teren. Tot în sarcina administraţiei judeţene va reveni devierea canalului colector care traversează parcela concesionată de către Bosch. Contractul prevede că, dacă îşi închide operaţiunile de la Jucu, compania Bosch fie restituie parcela de teren, în cel mult doi ani, în starea în care a preluat-o, fie găseşte un investitor care să preia investiţia în termenii contractului. Pe toată această perioadă, compania va plăti taxele prevăzute de contract.
     Contractul cu Bosch a fost asumat de plenul Consiliului Judeţean Cluj în şedinţa extraordinară din data de 15 februarie 2012.

Biroul de presă
17.02.2012