Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Semnare Autorizatie de C-tie - Valea Olpretului

Semnare Autorizatie de C-tie - Valea Olpretului

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă 

Ref: Semnare Autorizaţie de Construire pentru amenajarea Văii Olpretului 

            Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Radu Bica a semnat astăzi, 06.05.2010, urmare a cererii adresate de către A.N. Apele Române – D.A. Someş Tisa, Autorizaţia de Construire pentru executarea lucrărilor pentru amenajarea Văii Olpretului – intervenţie de primă necesitate.

            „În urma verificărilor efectuate în teren s-au constatat existenţa a numeroase eroziuni în malurile Văii Olpretului, colmatări ale albiei, dezvoltarea vegetaţiei, care împiedică scurgerea debitelor creeate de viituri, ceea ce necesită lucrări de amenajare care constau în reprofilarea albiei şi consolidări de maluri”, consideră d-nul Radu Bica. 

Verificările au fost efectuate la confluenţa Văii Olpret cu râul Someş, pe raza municipiului Dej, în zona Viile Dejului şi până în amonte de localitatea Antăş aparţinând comunei Bobâlna. Terenul respectiv se află în proprietatea Statului Român, în administrarea Agenţiei Naţionale Apele Române – Administraţia Bazinală Someş-Tisa, şi se situează pe teritoriul administrativ al municipiului Dej şi comunei Bobâlna, în zona afectată situându-se satele Antîş, Oşorhel, Bobâlna, Răzbuneni, Maia, Şomcutu Mic şi Viile Dejului. Valoarea totală a lucrărilor este de 5.054.134 RON, durata de execuţie fiind de 20 de luni calculate de la data începerii efective a lucrărilor. 

Biroul de presă 

   06.05.2010