Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Semnare act aditional construire CMID

Semnare act aditional construire CMID

                                                                             

                                  CONSILUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat de presă
Ref: Semnare act adiţional pentru construirea CMID


      Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat astăzi actul adiţional la contractul privind construirea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor(CMID) în judeţul Cluj”. În baza acestui act, lider al asocierii devine Atzwanger S.P.A, iar termenul de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2013.
     ”Prin semnarea acestui act adiţional s-au deblocat, astfel, lucrările de construire a CMID, 31 decembrie fiind nu doar termenul de finalizare a construcţiilor propriu-zise, ci şi de punere în funcţiune a utilajelor şi echipamentelor necesare. Am mai stabilit ca în termen de o lună, respectiv până pe 25 martie, constructorul să ne prezinte un program de execuţie detaliat, cu planificări calendaristice clare, pe care să le respecte, în caz contrar fiind pasibil de penalităţi. Sper că lucrurile vor fi mai bine de această dată, vremea să ţină cu noi, astfel încât la sfârşitul anului groapa ecologică să poată să primească deşeurile menajere din judeţ”, a precizat Horea Uioreanu, după semnarea actelor. 
      Reamintim că lucrările de construire a CMID din judeţul Cluj au fost atribuite în urmă cu an Asocierii CONFORT S.A., ATZWANGER S.P.A., LADURNER IMPIANTI S.R.L., VEL SERVICE S.A., lider al Asocierii fiind desemnat CONFORT S.A. Timişoara.  Urmare  a intrării în insolvenţă a liderului Confort SA, lucrările de construire a viitoarei gropi ecologice au fost sistate pe data de 26 noiembrie 2012. Pe de altă parte, trebuie precizat faptul că, deşi, în conformitate cu contractul şi graficele de execuţie, până la finalul anului 2012 trebuiau finalizate  68% din lucrări, stadiul real este de doar 9,7%.
      Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Cluj face parte din ”Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în jud. Cluj, este finanţat prin programul POS Mediu - Axa prioritară 2 “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”, în baza Contractului de Finanţare nr. 133140 din 11.07.2011, încheiat între Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Consiliul Judeţean Cluj. Suma prevăzută pentru construcţia CMID se ridică la 107.536.011,54 lei fără TVA .

Biroul de presă
25.02. 2013