Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 21 Iunie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Seminar program TEN-T Aeroport

Seminar program TEN-T Aeroport

                                                                                                      Cluj-Napoca, 03.09.2013
                                                       Comunicat de presă

      Ref: Marţi - 03.09.2013, Consiliul Judeţean Cluj şi R.A. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca au organizat în incinta aeroportului, cel de-al IV-lea seminar de lucru din cadrul proiectului "Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă, la Aeroportul InternaÈ›ional Cluj-Napoca".
      La seminar au luat parte factori de interes local şi naţional implicaţi în viitoarele etape de lucru din cadrul proiectului: reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj, Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, Primăria Apahida, CFR Regională CF Cluj, Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului, Administraţia Naţională Apele Române, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Electrica Distribuţie, Direcţia Regională Drumuri şi Poduri, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi ROMATSA.
Seminarul a avut ca temă: „Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca”- Prezentarea Studiului de Impact Socio-Economic, discuţiile fiind deschise de directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, domnul David Ciceo. 
     Scopul seminarului a fost prezentarea studiului de impact care include analiza mediului socio-economic din regiunea NV şi a judeţului Cluj, o analiză  a pieţei de transport aerian şi feroviar, prognoza de trafic a Centrului Intermodal şi o analiză SWOT asupra proiectului. Sesiunea de lucru s-a finalizat cu o serie de concluzii şi dezbateri asupra celor prezentate.
    Proiectul are ca beneficiar Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi vizează prioritatea 1 a programului, promovarea şi importanţa dezvoltării unui sistem integrat de transport intermodal.
    Prin acest proiect, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca joacă un rol important pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal, fiind primul aeroport din România care a obţinut finanţare europeană pentru realizarea unui astfel de proiect.

„Responsabilitatea privind acesta publicatie revine integral autorului. Uniunea Europeana nu este responsabila pentru modul în care sunt utilizate informatiile publicate."